Nytt liv i gammal hobby

I höst har jag väckt liv i en gammalt fritidssysselsättning. Jag stickar! Det har jag inte gjort sedan tidigt 90-tal – beviset ser ni på bilden. Det är en tröja jag påbörjade typ 1992, men då aldrig gjorde färdig. Förmodligen för att den redan halvvägs kändes passerad i modell och mönster.

För några år sedan hittade jag påsen med den halvfärdiga tröjan och avslutade arbete. Man behöver inte vara ett modeorakel för att snabbt inse att den borde ha fått glömmas bort i sin påse. På den här sidan senaste sekelskiftet skulle ingen komma på idén att trä en tröja av den här snittet över huvudet.

Men jag kan inte förmå mig till att kasta den. Den luktar jättegott av fin ull och på insidan finns inte en enda lös tråd. Jag har gjort ett så fint arbete att min syslöjdslärare på högstadiet förmodligen gett mig en femma. Nu sparar jag den i förhoppningen att den ska bli retro. Det lär nog dröja.

Hur som kände jag att sticka var kul, men först i höst har jag hittat tillbaka till min gamla hobby. Först har jag gjort en tröja i vit alpacka åt min dotter Fanny och nu är jag snart färdig med en tröja  åt äldste sonen. Om den blir klar före måndag ska jag lägga upp den här.

Viveka Hedbjörk, chefredaktör Hallandsposten

bild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *