Spanska svordomar, Fulfinger & Tomtebekymmer!

Idag fick vi hyrbil levererad till hotellets garage och det blev en jättefin Ford Mondeo med 6 växlar. Tack Tripx för kanonbra service! Lite lyxigare än mitt fula beiga Kinderägg av 2006 års modell som står och skrotar på uppfarten i Mellbystrand. Eftersom att jag är den som är bäst på spanska svordomar (eller ja, svordomar överlag faktiskt) så var det jag som fattade ratten. Och ja, det behövdes en del svordomar. Jag klämde till och med till med ett par franska ”MERDE!” på sina ställen. För sån é jag. Men ja, om det är trefiligt och man är i ett nytt land och inte riktigt vet vart man ska – då ligger man i mitten. Och när man hyr bil och fortfarande är i ett nytt land och inte riktigt vet vart man ska – då håller man hastigheterna. Det uppskattade inte spanjorerna. De räckte finger. Fan vad snopet. Fulfingret har jag inte sett på flera år. Jag ville moona tillbaka men fick inte för Freddy då han ansåg att det både var pinsamt och riskerade barnens liv…eftersom att det var jag som körde. Suck. Glädjedödare! Vi började dagen i Puerto Rico och besökte Angry Birds Activity Park. Det tog ungefär 5 minuter att köra dit, fanns gratis parkering precis utanför ingången och vi var nästan först på plats. Krävdes inte en enda svordom. Parken var klart resans höjdpunkt för barnen! Angry Birds Puerto Rico

Ett perfekt avbrott ifrån sol och bad och passar utmärkt för barn mellan 2,5 och 35. Jag tänkte skriva 10-12 år men kom på att Freddy nog hade roligast idag. (Mer om parken kan ni läsa inne på min vanliga blogg imorgon.) Efter några timmars klättrande, hoppande och trampande var vi svettiga och klara för avfärd. Och ja, efter sex dagar på hotell med All Inclusive skrek våra magar efter lite svensk husmanskost:

Puerto Rico restaurang Barnfamilj semester angry birds tripx

Och ja, gott var det! Vi passade på att utnyttja hyrbilen och visade barnen runt. Anfi Beach som alla pratar om var jättefint. Nästan lika fint som vårt vackra Mellbystrand en dag i juli. 😉 Vi rattade vidare till Maspalomas där jag körde vilse i ett hotellområde. Här kom jag på nya spanska svordomar. Jag ville se den jävla öknen men det fanns bara hotell och återvändsgränder. Det blir ingen öken. Jag köper ett vykort på skiten.

Men till ”city” eller vad man ska kalla det kom vi och jag lyckades till och med parkera utan att bli stressad. I Maspalomas var det full storm men lite shopping klarade vi av. Alice köpte rosa Ray-Bans, gjorde en ”turist-fläta” i håret och lyckades även tigga till sig en ful fickspegel. Bra jobbat Alice! Elton vrålade mest i vanlig ordning. För sån é han.

Vi avslutade äventyret i Las Palmas på ”El Corte Inglés”. Ett köpcentrum med en massa fint – ungefär som NK…men större. Här träffade vi till barnens stora förtjusning Tomten! Freddy blev inte lika förtjust då Alice sa ”I år pratar Tomten spanska pappa!!!” Haha, LYCKA TILL ÄLSKLING! Jag kan lära dig lite men Tomten ska kanske inte komma in kalla barnen könsord?

Nu är det dags att sova. Kvällens Flamenco knäckte Alice och själv är jag helt färdig. Imorgon ska jag redigera ett par hundra bilder, se till att mina tavelbeställningar kommer iväg (stressa upp Tessan, min assistent) och sen ska vi kolla på Delfiner! ”Livet blir inte bättre än såhär!” säger Alice. Samtidigt vrålar lillebror så att öronen blöder och jag tänker ”GODE GUD!? DET BLIR DET VÄL VISST!??”

over and out.

//Meekatt…

www.meekatt.com

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *