Jag måste följa med

 

b2

Min trogne Mac som önskar att jag så snart som möjligt skall komma för att gå till kontoret. För vissa är väntan lång.

Hållbarhet.

Hållbarhet vill alla uppnå och alla pratar om det men vad är det ? ja inte vet jag och frågar man andra så blir inte svaret tydligt om det kommer något svar. Definitionen på hållbarhet är svårt och oftast omöjligt för vi alla vill att allt skall överleva och vara ekonomiskt hållbart vilket kanske för oss i iländer att vi får lite mer. Men kan vi få lite mer om det skall vara hållbart dvs inte förbruka mer än vad som är möjligt att återställa.. Hållbart är kanske att vd har så nära att man kan gå till kontoret. Vilket mejeriföretaget har denna närhet ?

Kan djur bli förkylda ?

Hunden Mac har aldrig slut på energin när man ger signal att nu skall vi ut och gå. Tycker han det är roligt när det regnar eller att det är kallt? Inget jag vet för inte utstrålar han sin tacksamhetsenergi. När han inte gör det är han slö av förkylning eller är det jag som inte ger tillräcklig utstrålning om Mac kan svara på. En hund tror jag man kan styra genom sin egna utstrålning.

Kor styr du inte genom din utstrålning, utan den skrämmer så det gäller att vara kolugn. Kor på bete kan man se snorighet utan att hårremmen reser sig. Nedan två kor på samma betesmark där 1593 Gullan är snorig medan  5468 Ylle verkar helt opåverkad. Inte utan när man ser den snoriga ryser man  till och känner kyla och fryser kon kanske  ligger ute i det fria, ibland i regn och blåst men alltid med lite vind.  9

10

 

Biogasanläggningen njuter vi av.

Att uppnå lite mer då krävs det lite extra och nedan är den utrustning som röt så stort intresse.

007

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *