Odlingslandskap leder till mat på din tallrik.

 

b5

Bördiga landskap men mycket konstbevattning kan vi se när man landar i olika länder. Kanske imponerar odling cirkeln med det skapas av bevattningsmaskiner. Något vi slipper på Vapnöslätten då mängden vatten oftast är tillräckligt. Vi gillar regn när vi inte skördar. Just nu känns det mycket bra. Stor skörd av vall och snart åter en ny vallskörd. Vi kommer att ha mycket foder till våra djur. Stadens befolkning kommer att få sin mjölk, fil, ost kött och mycket mer. Det får inte gå fel med fodermängd och kvalite för då blir det svårt för våra djur och stadens befolkning. Nej nu kan stadens befolkning importera från andra länder och de gör till nästa 50 % redan idag.

Staden bör ha respekt för landsbygden för den ger staden mat.

b3ild

Landsbygden har så mycket mat.

Vapnödalen har så mycket mat och så stor kunskap om mat. Möjligheter finns men hur kan vi förkovra oss utan att åka till storstaden. Jag tror det blir svårt. Jag tror det blir svårt att få den publicitet man behöver för att lyfta matkulturer  på landsbygden. Det behövs stadens kock och krögare för att matbloggare och matmedia vill följa upp det goda från landsbygden. Snart blir det en deltävling av Årets kock i Halmstad på Tylösand här kan vi visa upp våra kockar och de kan tävla sig mot toppen i Sverige. Tänk om vi får en segrare, Halmstad kock med råvaror bara från en gård oh då blir det för mig Wapnö gård. Det skulle vara fullt möjligt men vem sponsrar i den nivån som det behövs. Ingen lite har råd utan det är de globala företagen som äger detta vilket de gör bra.  Det är inte brists på duktiga kockar från vårt område men de får inte sin mediala framgång för ursprung landsbygd. Så vi får dra till storstaden eller varför inte ordna en kocktävling för landsortskockar med en lägre budget.

b6 (2)

Lämnat Vapnödalen men högst tillfälligt.

Tänk att gå på Drottninggatan i Stockholm och här stöta på våra härliga grannar från Uppsala tiden. De med nära vänner skull gå på Dansens hus för se avslutning för elever från Balettakademin och Kungliga Sv Balettskolan. Så det blev att bevista dans några timmar även för mig. Så kan det bli även om man planerar men genom planering kan man vara flexibel. Nu är våra tidigare grannar  verkliga vänner även om man inte ses så ofta å finns minne kvar som vi så lätt kan dela. Våra barn är i samma ålder åkt i samma barnvagn haft sin  gemensamma barnpassning upptill 5 respektive nästa 3 års ålder för därefter blev det Halmstad för våra. En tid sedan jag såg dessa stora pojkar och nu även fick  njuta av en dansuppvisning från den lille som nu var så lång och smidig.

 

 

bild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *