Grann syn

Medge att det är en grann syn som möter en när man kommer till Bro Hof. Så här såg det ut när Bloggen letade mig ner till pressparkeringen och man kan ju bli spelsugen för mindre. Eller borde kunna bli. Men… Några klubbor finns inte med i bagaget, dels finns ingen tid, dels får vi murvlar inte längre spela dagen efter tävlingen som vi alltid fick förr. Bloggen gråter dock inte det minsta för det, tävlingsbanan på Bro Hof har spelats en gång och det räcker. Bloggen spelar golf för att det är roligt, vill man ha tortyr skall man syssla med något annat. Visst, det var en upplevelse, men det är bara att erkänna: Bloggen är inte bra nog för att kunna njuta av ett slikt monster. Förleds inte att tro att det är en lätt bana bara för att Matteo Manassero gjorde sex birdies i rad. Bloggen bedömer att det är (för) svårt för alla med över två i handicap. Det är mycket vatten, långa bunkerslag, avrinningsytor överallt och ondulerade, blixthala greener. Alltså allt som vi ”dödliga” hatar som pesten. Det byggdes åtta nya ”storbanor” i Sverige 2004–09, alla mer eller mindre svåra – mest mer – och Bloggen har haft förmånen att fått spela allihop, mycket tack vare medlemskapet i golfmurvlarnas ”fackförening” Golfjournalisterna, och här kommer ett högst personligt omdöme efter en poängbedömning 1–5. Vad betyget handlar om är hur roligt det är för en medelgolfare att spela banan ifråga. 5 – 4 Links Course på PGA National utanför Malmö. Klart spelbar för de flesta, förhållandevis snälla ruffar, men väldigt utsatt för vind. Vallda utanför Kungsbacka. Bra layout, härlig turf, omväxlande med tanke på förutsättningarna. Vasatorp TC utanför Helsingborg. Heller inte omöjlig att handskas med och gillas av de flesta. Nära en femma. 3 Elisefarm mitt i Skåne. Också vindkänslig, men många bra hål, många känns dock lika långa. Sand utanför Jönköping. En del märkliga hål och bitvis väldigt krävande, men likväl en av de bättre nya banorna. Vidbynäs South utanför Södertälje. Fairwaybunkrarna ställer till problem, men dit återvänder en revanschsugen Bloggen gärna. 2 Lake Course på PGA National utanför Malmö. I Bloggens tycke tråkigare – och svårare – än Links Course med för mycket vatten… Bro Hof utanför Stockholm. Fenomenal kondition uppväger inte att det är hopplöst svårt för alla utom de som lirar där just nu. 1 Hills utanför Göteborg. En bana man nästan är tvungen att ha golfbil för att ta sig runt i rimlig tid kan aldrig vara bra. Alldeles för kuperad och för svåra greenområden. Gör om och gör rätt! Efter varje utflykt återvänder Bloggen gärna till hemmabanan i Tylösand. Den står sig fortfarande väldigt väl i konkurrensen. Bloggen vill också tipsa om två relativt nya banor som är klart spelvärda, om än inte lika ”svulstiga” som ovanstående, nämligen Omberg och Kristianstad västra.
Skön syn som bedrar…

 

 

Medge att det är en grann syn som möter en när man kommer till Bro Hof. Så här såg det ut när Bloggen letade mig ner till pressparkeringen och man kan ju bli spelsugen för mindre.
Eller borde kunna bli. Men…

Några klubbor finns inte med i bagaget, dels finns ingen tid, dels får vi murvlar inte längre spela dagen efter tävlingen som vi alltid fick förr. Bloggen gråter dock inte det minsta för det, tävlingsbanan på Bro Hof har spelats en gång och det räcker.

Bloggen spelar golf för att det är roligt, vill man ha tortyr skall man syssla med något annat.
Visst, det var en upplevelse, men det är bara att erkänna: Bloggen är inte bra nog för att kunna njuta av ett slikt monster. Förleds inte att tro att det är en lätt bana bara för att Matteo Manassero gjorde sex birdies i rad.

Bloggen bedömer att det är (för) svårt för alla med över två i handicap. Det är mycket vatten, långa bunkerslag, avrinningsytor överallt och ondulerade, blixthala greener. Alltså allt som vi ”dödliga” hatar som pesten.

Det byggdes åtta nya ”storbanor” i Sverige 2004–09, alla mer eller mindre svåra – mest mer – och Bloggen har haft förmånen att fått spela allihop, mycket tack vare medlemskapet i golfmurvlarnas ”fackförening” Golfjournalisterna, och här kommer ett högst personligt omdöme efter en poängbedömning 1–5. Vad betyget handlar om är hur roligt det är för en medelgolfare att spela banan ifråga.

 

5

4
Links Course på PGA National utanför Malmö.
Klart spelbar för de flesta, förhållandevis snälla ruffar, men väldigt utsatt för vind.

Vallda utanför Kungsbacka
Bra layout, härlig turf, omväxlande med tanke på förutsättningarna.

Vasatorp TC utanför Helsingborg
Heller inte omöjlig att handskas med och gillas av de flesta. Nära en femma.

3
Elisefarm mitt i Skåne
Också vindkänslig, men många bra hål, många känns dock lika långa.

Sand utanför Jönköping
En del märkliga hål och bitvis väldigt krävande, men likväl en av de bättre nya banorna.

Vidbynäs South utanför Södertälje
Fairwaybunkrarna ställer till problem, men dit återvänder en revanschsugen Bloggen gärna.

2
Lake Course på PGA National utanför Malmö
I Bloggens tycke tråkigare – och svårare – än Links Course med för mycket vatten…

Bro Hof utanför Stockholm
Fenomenal kondition uppväger inte att det är hopplöst svårt för alla utom de som lirar där just nu.

1
Hills utanför Göteborg
En bana man nästan är tvungen att ha golfbil för att ta sig runt i rimlig tid kan aldrig vara bra. Alldeles för kuperad och för svåra greenområden. Gör om och gör rätt!

 

Efter varje utflykt återvänder Bloggen gärna till hemmabanan i Tylösand. Den står sig fortfarande väldigt väl i konkurrensen.

Bloggen vill också tipsa om två relativt nya banor som är klart spelvärda, om än inte lika ”svulstiga” som ovanstående, nämligen Omberg och Kristianstad västra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *