Korvmiddag utan korv

Bloggen var på korvmiddag härom dagen, fast någon korv serverades inte.
Tillställningen var traditionsenlig avslutning på årets korvgolf i Tylösand, en sällsynt populär tävling för oss som passerat 50, och landets näst äldsta årligen återkommande golftävling (efter Stewart Challenge Cup på Hovås). Korvgolfen i Tylösand blev officiell 1941 och för den som vill veta mer är här en länk till en artikel som Bloggen skrev i samband med 70-årsjubiléet för två år sedan:
http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=pnxh8vsn&gInitPage=1&sid=dc33e5e57ece46744b4e61b65429f22fc1a666d76d9b2187a1a836de18a5b8c6&cid=511b6ea59f6aeff872000221
Tävlingen tycks växa för varje år och den här säsongen har totalt 216 spelare varit med i någon eller några av de tolv omgångarna. Det gör ett snitt på 113 per omgång, och till middagen rådde väntelista eftersom man bara fick plats med 123 gäster i restaurangen.
Vem sa att det är kris i golfen?
Menyn var densamma som alltid och vansinnigt god. För den som undrar består huvudrätten alltså inte, trots namnet, av korv utan oxbringa med rotmos och har så gjort sedan starten – med undantag av några år när rotmoset var utbytt mot potatismos.
Och ”gubbarna” är duktiga. Varje omgång delas 21 priser ut och för att roffa åt sig något av dessa brukar krävas runt 73 nettoslag. En gång för en tid sedan rullade bollarna för ovanlighetens skull Bloggens väg, men med 68 slag var han ändå fem efter vinnaren…
Årets vinnare sammanlagt blev en i dessa trakter välkänd klubbsvingare; Anders Torstensson, som är jämnheten personifierad. Tidigare spelade han bandy med framgång i Oskarström i en ålder långt över den för att få vara med i korvgolfen. Takterna sitter alltså i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *