Segraren hann tyvärr byta om

Jason Dufner

Fråga: Om du precis har vunnit din första Major-titel och en förskräcklig massa miljoner, hade du då gått och bytt om från speldressen till ett par säckiga blåjeans, en tröja man använder i samband med trädgårdsarbete och en obligatorisk keps, om än utan den vanliga reklamloggan?
Jason Dufner gjorde och ni ser Scanpix-bilden från prisutdelningen här ovan. Och inte lyckades han pressa fram något leende heller, men ingen är väl förvånad. Sämre PR för golfsporten är faktiskt svårt att hitta.
Jason Dufner är Phil Mickelsons diametrala motsats, han ser ut som om han avtjänar någon slags straffarbete där han tågar fram i fairwaykanten och av allt att döma inte vill synas över huvud taget. Då måste det finnas bättre jobb än att vara i underhållningsbranschen…
Och hans spelkompis under söndagen, mannen med den mystiska men mycket väl fungerande svingen, Jim Furyk, är inte mycket lustigare att skåda på banan. Man hinner ju med ganska god marginal gå på toa medan han tar ut puttlinjen. Enerverande är bara förnamnet.
Däremot är Bloggen är stor beundrare av Jason Dufners sving och sätt att spela golf på. Det ser kort sagt vattentätt ut och han har ett driv i bollen man kan vara avundsjuk på. Bloggen slickade sig lite extra om munnen när han vid två tillfällen på sista nio chippade perfekt med en spoon, oerhört vågade slag som situationen var. Imponerande.
Och då hjälpte det inte att svenskbollen också spelade bra. Vi får vänta på den första Major-segern ett tag till, men Stenson kommer onekligen allt närmare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *