Det våras för oss högtryckshatare

Vi har kommit till den tiden när befolkningen delas i två halvor; de som tycker rådande väder är perfekt och gärna får stanna vintern ut, kontra de som önskar en ”riktig” vinter med kyla och snö.
Bloggen, i egenskap av golfare, tillhör definitivt den förstnämnda kategorin. Han kan t o m tituleras ”högtryckshatare” – året om.
På sommaren innebär nämligen högtryck ofta att det blir för varmt för att lira golf, på vinterhalvåret innebär högtryck att det bara är att ge upp golfen. Sol är en ren styggelse, dels för att den står lågt så här års och man får svårt att se bollarna, dels för att den betyder – högtryck. Värdelöst med andra ord.
Nä, det perfekta tillståndet är som det var i dag, fredagen den 15 november. Åtta grader varmt, svag vind, inget regn, men en grå, underbar yllefilt över banan.
Bloggen njöt i fulla drag av förmiddagsronden och kunde gott lirat 18 till om det inte varit för att någon släcker lampan så tidigt.
Kan också avslöja att greenerna på södra banan i Tylösand var i gudomligt skick, nyklippta och t o m vältade. Det är faktiskt många banor i Sverige – ja, de flesta – som inte kan presentera liknande greener ens mitt i sommaren! Och vi skriver alltså den 15 november…
Betydligt tråkigare denna dag var att Fredrik Andersson Hed missade Europatourkvalet i Spanien. Det är alltid kul att ha en lokal spelare att följa, men om Bloggen fattat det rätt får hedersknyffeln från Halmstad trots allt spela en del tävlingar nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *