”Rolf-Göran-kampanj” kan rädda Stenson

Inget bragdguld till Henrik Stenson. Bloggen tycker (inte helt oväntat..?) att han borde fått det, men det var ändå inte ett dugg förvånande att Johan Olsson drog längsta strået. Man måste nog vara ganska insatt i golfen för att kunna greppa Stensons prestation, och att bräda en folkkär skidåkare som gör ett av tidernas bästa femmilslopp finns inte på världskartan.
Den gode Stenson får försöka komma igen i Jerringpriset, men han behöver samma hjälp som Rolf-Göran Bengtsson fick när han vann. Alltså en kampanj där landets alla golfare bidrar med en röst.
Här är länken som lämpligen kan nyttjas:
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3295&grupp=16930&artikel=5709755

Med tanke på att det finns 473.797 aktiva golfare i landet borde ju segern vara given. Eller hur?
Enligt Idrottens Affärer växer golfsporten igen och har under året fått över 50.000 nya eller nygamla medlemmar. 22.000 var helt nya och 28.000 hittade tillbaka efter ett uppehåll. Härliga siffror efter den alarmerande nedgången, och även antalet spelade ronder ökade med fyra procent till 6,1 miljoner – troligen tack vare det fina höstvädret.
Av det kan man läsa ut att varje aktiv medlem alltså spelade i snitt tolv ronder i år. Här och nu kan avslöjas att Bloggen med råge överglänst den siffran. Och det är förhoppningsvis inte slut än, blir nog en rond i morgon igen. Det är faktiskt underbart att vara så gott som allena på banan…

Och så konstaterar Bloggen med viss sorg att ytterligare en ambitiös svensk golfsatsning gått i putten, nämligen puttertillverkaren MLA, som har konkursutförsäljning. Det vidimerar bara att det i praktiken är omöjligt att konkurrera med jättarna i branschen, sedan må produkten vara lika bra eller bättre. MLA satsade på att tillverka sina klubbor med bästa möjliga material och med bästa möjliga precision, men de blev förstås dyra och det gick alltså inte hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *