Hur att motverka abstinensen

wodehouse

Det är juletid, varmt som attan, men de flesta banorna (läs greenerna) är ändå stängda, så för att hålla abstinensen i schack bidrar Bloggen med ett par tips:

1) Ljudboken ”Oss golfare emellan” av den fenomenale P.G. Wodehouse. Bloggen lyssnar ofta på ljudböcker på långa bilresor kors och tvärs genom Sverige till diverse sportevenemang som skall refereras i HP. Han har upptäckt att milen går mycket snabbare då, och det har faktiskt till och med hänt att det tagits en omväg för att boken i cd-spelaren skall hinna avslutas.
Men när deckarna blivit för råa eller invecklade och/eller medtrafikanterna kör för krattigt blir det skivbyte. Då åker Wodehouse raskt in i spelaren och allt blir ljusblått igen.
Berättelserna är visserligen från i början av förra seklet, långt innan det pratades om slope och slikt bjäfs, men håller än i dag, hur otroligt det än låter. Bloggen kan se många av gestalterna framför sig från när tog upp golfen på 1960-talet, till exempel ”Äldste medlemmen” som fanns även på hans hemmaklubb vid den tiden.
Boxen består av sju cd, varar i åtta timmar, och uppläsaren Johan Rabaeus förhöjer upplevelsen ytterligare. Birgitta Hammars översättning från originalet går heller inte av för hackor.
Rekommenderas varmt för alla golftokar.

2) Här är en länk att kolla på i konsten att plocka upp en golfboll från marken för alla som vill bräscha lite för golfkompisarna till våren:

 

 

God jul förresten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *