Bloggen orolig för Stenson

Bloggen önskar alla läsare ett gott nytt golfår och själv hoppas han på en handicapsänkning igen. Som så många andra. Det är ju det märkliga och samtidigt fascinerande med detta spel, hur gammal man än är, kan man – i alla fall vi motionsgolfare – alltid bli bättre. Det finns massor av slag att kapa!

***
Henrik Stenson har just skrivit ett (förmodligen väldigt lukrativt) kontrakt med Callaway och den första tanke som slår Bloggen är; ”Bara han inte gör en McIlroy”.
Det tog ju tid för nordirländaren att vänja sig vid sina nya Nike-spakar efter att ha lirat Titleist sedan koltåldern – om han ens gjort det än. Riktigt så illa skall det väl inte behöva gå för Stenson, som redan har många Callaway-klubbor i bagen, järnklubborna, den där spoonen av äldre modell som han slår 280 meter med om det behövs, och hybriderna.
Nu skall tydligen alla 14 i bagen vara Callaway. Drivern kan väl kvitta, den använder han ju ändå inte annat än i undantagsfall, men Bloggen är orolig för puttern. Den läckra Piretti-putter han själv sägs ha designat har ju gått som på räls under hela 2013 och starkt bidragit till att Stenson gått från en potentiell världsspelare till klotets kanske bäste (även om världsrankingen säger något annat). Hur många känsliga tvåmetare rullade han inte i under de där magiska veckorna?
Att det inte är helt bekymmersfritt att byta putter har vi sett åtskilliga exempel på. McIlroy är nämnd och självaste Tiger Woods puttning gick från världsbäst till medioker (med proffsmått) när han skrotade sin gamla pålitliga Scotty Cameron och satte en Nike i spel. Det hjälpte inte att den såg nästan exakt likadan ut, det blir en annan känsla och för de här gossarna kan det vara helt avgörande.
Måtte vår nya golfhjälte Henrik Stenson veta vad han gör när han nu tänker sopa hem en Major också…

***
Och så hoppas Bloggen att ”våra” Europatourspelare visar framfötterna det här året. Utöver Fredrik Andersson Hed, med sin begränsade spelrätt, har vi ju fått två tjejer att hålla tummarna för också; Josephine Janson, Ringenäs GK, som klarade kvalet galant, samt finskan Linda Henriksson, Halmstad GK, som visserligen inte kom bland de 30 som får full spelrätt men som har tillräcklig ranking att få spela några tävlingar i alla fall.
Särskilt många är det tyvärr inte, bara tolv i Europa, plus ett antal i andra världsdelar. Redan i slutet av den här månaden drar cirkusen igång i Nya Zeeland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *