Stenson gör golfen het

Måndagen var en glädjens kväll för landets alla golfare – och det är många.
Det brukar i det här landet vara svårt att besegra folk som utövar idrott med brädlappar på fötterna när det skall delas ut priser och röstas, men Henrik Stenson lyckades.
OK, man kan väl diskutera röstningsförfarandet när det prestigefyllda Jerring-priset avgörs efter kampanjer från förbunden, men i år visade det, om inte annat, hur stor och stark golfrörelsen är trots allt negativt snack. Runt en halv miljon svenskar är registrerade golfare och sedan sägs det finnas nästan lika många till. Runt en kvarts miljon röstade på Stenson, att jämföra med, t ex, Zlatan som fick 44.000 röster.
Bloggen har alltid gillat Stenson eftersom det är en glad prick med mycket – ganska torr – humor och härlig självdistans, även när det blåste mot för några år sedan. Dock ser han ju inte särskilt sprudlande ut på tv-skärmen med sin keps och mörka glasögon (han har känsliga ögon), men nu gjorde han utomordentlig PR för sin sport, dels genom att över huvud taget ta sig till Idrottsgalan, dels genom att både på galan och i morgonsoffan dagen efter visa hur lättsam och trevlig han faktiskt är.
Visst, det finns fortfarande surkarter som inte tycker golf är något att hänga i granen, och Bloggen har speciellt retat upp sig på någon som kallar sig hälsoprofil vid namn Jonas Colting, som fått bre ut sig ohämmat i Aftonbladet med sina synpunkter.
”Den stora stötestenen är hur man kan motivera 75 millar till segraren i en pseudoidrott där rökande tjockisar kan hävda sig” skrev Colting på twitter när Stenson vann Fedex Cup, och efter segern i Jerring-priset drämde han till med: ”Det är fantastiskt vad några hundratusen skotskrutiga och knälånga shorts kan åstadkomma tillsammans när de kraftsamlar!”
Ack ja, sådana går nog inte att omvända, men sysslar man med triathlon – som Colting tydligen gör – skall man nog prata med små bokstäver om pseudoidrott.
Redan den här veckan kan vi för övrigt få se Henrik Stenson i aktion igen i det stjärnspäckade startfältet i Abu Dhabi, men det är nog för mycket begärt, efter all uppståndelse, att det blir toppstrid direkt. Dock sägs att han tänker använda sin väl inspelade Piretti-putter tills den nya Odysseyn är intrimmad.
Känns tryggt.
Avslutningsronden på söndag sänds för övrigt i TV10 för att nå ut till en (betydligt) större publik. Juste av Viasat. Stenson – och golfen – är het!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *