Äntligen – säsongen igång!

Nu är det igång!
Greenerna är öppna sedan länge, härom dagen skrotades de nödvändiga, men ack så förhatliga fairwaymattorna, och städdagen är avklarad. D v s på min hemmaklubb har vi två städdagar i år efter Simones och Svens framfart i höstas och Bloggen har aldrig sett så mycket skräp i fairwaykanterna som i år.
Deltagarantalet var ungefär som vanligt – runt fyra procent av medlemskadern – men man har ju chansen på lördag igen.
Nyfiken på om fler ställer upp på städdagarna på andra klubbar?

Under vintern egenhändigt omskaftade bladklubbor har tagit plats i bagen, man är ju lite kaxig så här i början av säsongen… Har en känsla att något mer medgörliga varianter kommer tillbaka med tiden – eller rentav det snart 30-åriga Ping-set i beryllium koppar som i vanlig ordning tjänstgjort med den äran under vintern. Underbara och lättspelade klubbor, och snygga är de också när de badat i Coca-Cola, men det gäller att komma ihåg att loften är annorlunda mot dagens järnklubbor.
(För att kunna skryta med att man slår längre med järnen har loften ”smygsänkts” efterhand, så att en järnfyra från förr motsvarar en järnfemma i dag. På köpet – klubbfabrikanterna är listiga – har det uppstått ett för stort gap mellan wedgen och sandwedgen, alltså skapades ett behov av just en gap-wedge på cirka 52 grader).

Bloggen skrev för några månader sedan om hole-in-one och olika rekord. Nyligen noterades en riktig högoddsare när 14-årige Cael McLellan gjorde två i rad – på 8:an och 9:an – i en tävling i Californien.
Det har dock faktiskt inträffat minst en gång tidigare. På Europatouren 1971 gjorde John Hudson också två ”ess” i följd, på ett par 3-hål och ett par 4-hål. Oddsen på det sades vara 1 på 50 miljoner.

blogg

Gamla bladklubbor i ny tjänst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *