Gott om hål att välja på i Tylösand

bild

Det vore väl katten om man inte fick i bollen i något av alla dessa hål!
Bilden ovan är tagen i Tylösand, där det är problem med svamp på de greener som inte fick besprutas med växtskyddsmedel i höstas på grund av nya vattenskyddsregler. Det kan ju tyckas bagatellartat i det stora hela, men alla experter verkar vara överens om att greenerna på ”kronjuvelen”, norra banan, i framtiden inte kommer att hålla samma höga standard som på senare år, och då är det ju inte ens lönt att söka de stora evenemang som Halmstads kommun gärna ser kommer hit. Nästa år väntar EM till exempel.
Bloggen begriper sig inte riktigt på hur de tänker i Rådhuset – om de tänker – men det är han ju inte ensam om…
I vilket fall som helst har det gigantiska jobbet med att ersätta skadade greenytor med friskt gräs slukat stora resurser nu på vårkanten och inneburit att banan ännu inte kunnat öppnas.

Så är en av årets tv-höjdpunkter igång – Masters. Egentligen är det ju sista nio på söndag som gäller. Underhållningsvärdet då är maxat, idrott blir helt enkelt inte bättre än när det skall avgöras på Augusta.
Bloggen har som vanligt satt in ett några tior på ett antal segerkandidater för att höja spänningen ytterligare, men mycket tyder på att denna extra spänning kommer att utebli. De här spelade jag nämligen på:
Brandt Snedeker, satsade jag på i varje Major i fjol, puttar som en gud och måste vara nära sin första titel, är bra med efter 70 på första ronden.
Matt Kuchar, bra form, alltid med och hugger i toppen, stabil, bra närspel som behövs på Augusta, inte borta efter 73.
Jason Day, alla väntar på hans första Major och har seglat upp som nästan favorit, men kanske blev pressen för stor, får svårt efter 75.
Keagan Bradley, är nästan glad att han inte hade bättre än 75, för det är egentligen ingen favorit som han håller på och steppar runt, men det är ju tveklöst en duktig spelare som slår långt.
Ian Poulter, ingen europé har visserligen vunnit sedan 1999, men jag trodde engelsmannen var på g när han bytt upplägg inför årets tävling och bor ensam med fru och kock i stället för med hela tjocka släkten, men det verkar inte hjälpa. 76.
Justin Rose, trodde han tagit ett kliv till i utvecklingen efter segern i US Open i fjol, men 76 tyder inte på det.
Dustin Johnson, bröt förra veckan och är under isen nu också efter 77.
Det behövs inga kommentarer till de usla tipsen, tack…

Så måste Bloggen bara kommentera den ”nya” golfsving som någon vid namn Sacke Frondelius lanserat och som fått stort genomslag i diverse media i veckan. Redan när jag såg den för första gången för något år sedan såg det ut som ett rent plagiat av Natural Golf, där Moe Norman var frontfigur och där Todd Graves har vidareutvecklat konceptet, och känslan är densamma nu. Brett mellan fötterna, höfterna stilla, svinga med armarna, spara ryggen. Hmmm…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *