Masters veckans höjdare!

Bloggen var och gästspelade på Haverdal på måndagen och det var alltigenom en angenäm upplevelse. Ja, själva banan alltså. Speltempot var en katastrof med ibland fyra partier på ett och samma hål. En snigel hade spelat snabbare. Det är i dessa lägen man förstår golfare som slutar…
Det brukar ju sägas att det är bra för medlemmarna om det kommer en tourtävling till klubben. Verkar stämma på Haverdal, som ju skall ha en herrtävling på Nordea Tour i september, och redan nu kan man skönja att knivarna slipats.
Alexander Hjalmarsson har för övrigt fått ett wild card till den tävlingen och det är ju oerhört intressant – och kul. Den trefaldige världsmästaren för enarmade säger i en intervju som publiceras i tisdagens HP att han ser det som en stor utmaning att spela i samma tävlingar som (de tvåarmade) proffsen och att han tänker försöka visa att han hör hemma där.

Här ett tips om en annan trevlig, välskött bana med omväxlande hål som passar för medelgolfare: Alingsås GK. Värd ett besök.

Det är också banan där Nordea Masters avgörs den här veckan (fast den ligger i en helt annan prisklass); Lake Course på PGA-anläggningen i Bara. Bloggen gillar i och för sig Links Course mer eftersom han har aversion mot vattenhinder. Det är så definitivt liksom…
Såg att Henrik Stenson tror att scorerna kommer att bli låga om det inte blåser upp och han har säkert rätt, men för medelgolfarna är det svårt att ta sig runt banan helskinnad (läs torrskodd).
Kul att tävlingen letat sig ner till våra breddgrader igen och Bloggen är på plats för att rapportera, dels i HP men även här i bloggen.
Det blir ungefär 25:e gången man ser en Europatourtävling i Sverige och startfältet ser ovanligt intressant ut – säger en som brukar gnälla över den låga standarden. Även om Parnevik och Norén lämnade återbud finns det många kul spelare att följa – om man nu inte väljer Stenson, men då får man nog ha vassa armbågar!
Det fanns ju en möjlighet att Stenson skulle pegga upp som världsetta, men Adam Scott visade var skåpet skulle stå på andra sidan pölen och svensken får bida sin tid.
Här ett litet axplock spelare som kan vara kul att följa: Manassero, Björn, Jimenez, Casey, Gallacher, Dubuisson, Hanson, Molinari, Uihlein, Carbrera-Bello, Olazabal och den regerande mästaren Ilonen t ex.
Eller varför inte vår lokale toppspelare Fredrik Andersson Hed, som fått en inbjudan och behöver allt stöd han kan få där ute. Senast han var med på touren, på Madeira, fick han bara spela en rond eftersom tävlingen kortades ner till två och han missade cutten. Surt.
Det var för övrigt inte så långt borta att ”vi” fått med ett par spelare till i Masters. Ledaren på Order of Merit på Nordea Tour fick en plats och Jesper Billing från Skogaby och Halmstad ligger tvåa.
Dessutom var 16-årige supertalangen från Halmstad GK, Marcus Svensson, bara två slag ifrån (han hade 73) i amatörkvalet på tävlingsbanan. Men hans tid kommer och i nästa vecka kan ni läsa ett reportage om honom i HP.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *