Smått och gott från Masters

17

17:e hålet på Lakes Course på PGA-anläggningen i Bara är en tuff rackare för vanliga dödliga. 190 meter långt och vatten hela vägen men här slår Fredrik Andersson Hed in bollen till tre meter från flaggan, dock bränner han birdien.

Range

Tufft på touren när man måste vara barnvakt samtidigt som man värmer upp inför ronden. Barnet på bilden är dock mutat med en hamburgare…

P1020691

Tältbyn i Masters krymper för varje år och företagen som ställer ut tycks vara desamma med resor som motto.

P1020692

Här ser det ut som rena tivolit, men det handlar om att försöka få barn intresserade av golf och det är ju synnerligen lovvärt i dessa tider.

En dag i Nordea Masters är till ända och flytten från Bro Hof till PGA-anläggningen utanför Malmö har inte inneburit några drastiska förändringar, möjligen är årets bana något mer publikvänlig. Det finns ett par bra ställen där man kan se flera hål utan att röra sig alltför mycket och det är ju trevligt.
Vi vet alla hur jobbigt det är att gå utan att ha en egen boll att jaga…
Bloggen följde Fredrik Andersson Hed drygt halva hans rond och det såg stabilt ut, men utan den där knorren som behövs för låga scorer. Många spelare slänger i sex, sju birdies, men Fredrik mäktade bara med en enda och det förslår ju inte i dessa sammanhangen. Väldigt många puttar strök dock hålkanten och Bloggen ser det inte som hopplöst att han klarar kvalgränsen för första gången sedan i januari.
Publiksiffran var 10 501 och det var egentligen bara trångt kring Stensons och Blixts bollar. Kunde man tänka sig att i stället följa en legendar som José Maria Olazabal var man så gott som ensam åskådare…
Bad Andersson Hed jämföra Bro Hof och Lakes Course:
– Den här banan är kanske något lättare än Bro Hof – när det är vindstilla. Det är lite som en links, den är hård och det är svårt att få stopp på bollarna i vinden.
50 spelare gick under par.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *