Snyggt kast av Rory

Såg ni Rory McIlroys snygga järntrea härom dagen i Cadillac Championship på Doral? Ja, själva slaget var inget att skriva hem om eftersom han sänkte bollen i sjön, men kastet! Med en mycket vacker genomgång med avundsvärd höftvridning skickade han ut järntrean 25-30 meter i samma vattendrag och gick därifrån. ”Jag behövde inte den längre” var världsettans förklaring efteråt.

Dagen efter skickades en dykare ner för att om möjligt hitta klubban, vllket också lyckades ganska snart som synes av klippet nedan. Om den kom tillbaka i bagen förtäljer inte historien.

Bloggen påminner sig en liknande historia för 20-talet år sedan när Scandinavian Masters avgjordes på Forsgården i Kungsbacka. Huvudperson då var en viss John Daly, som sjösatte sin driver, och den fiskades upp av en liten grabb utan dykutrustning. Daly var en smula irriterad vid tillfället eftersom han ådömts pliktslag för att han borstat bort sand på foregreen. Sånt får man bara göra på green, men det var tydligen en okänd regel för den lynnige amerikanen (som faktiskt fick en topplacering i helgens Puerto Rico Open).

* * *

Så har det varit årspremiär med öppna greener (som för övrigt var alldeles utmärkta!) på Bloggens hemmaklubb, den södra banan i Tylösand. Tidigt, visst, men faktiskt en vecka senare än i fjol.

Förr var öppningsdagarna riktiga högtidsdagar med massor av spelsugna medlemmar köande vid bollrännan, men så icke i år. Det var gott om plats på banan.

Är osäker på om man skall se det som ytterligare ett tecken på att golfen är på väg neråt eller om dagens golfare helt enkelt är mer bekväma av sig. Det var rätt svalt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *