Hellre lite inkomster än inga alls?

Bloggen fick i sin hand ett ex av ett annonsblad om golf, där någon vid namn Stig Alfbecker skrivit en ledare. Den handlade om hur nöjda danska och norska golfare är efter gästspel på svenska klubbar, och andemeningen var att det är dags att slopa alla greenfeerabatter.

”Låt 2015 bli året då svensk golf slopar rabatter och börjar ta rätt betalt för en världsledande produkt” skrev han.

Tänk, jag fattar inte hur han och andra med höga psitioner i golfhierarkin resonerar. OK, jag är med på att skulle man ta ut full kostnad för en rond är greenfeen ofta för låg, och jämfört med nästan alla länder är det förhållandevis ”billigt” att spela golf i Sverige.

Men är det inte bättre att få in lite pengar av en gäst än inga alls? Behöver inte gå längre än till mig själv. Jag hade aldrig sprungit runt ett snabbt ”nöjesvarv” på, t ex, Hofgård och betalat 300 spänn i mars månad, däremot anser jag att hälften är OK (rabatten man får om man innehar Golfhäftet). Och jag vet många som resonerar likadant.

300-400 kronor är faktiskt ganska mycket pengar för många att lägga på en golfrond – utöver transportkostnader och mat. Länge leve rabatterna!

* * *

Läste en intressant grej om långsamt spel i en engelsk golftidning. Den handlade om amerikanen Kevin Na, som har ett grundmurat rykte om sig att vara den segaste av alla sega spelare på PGA-touren. Klockorna stannar när han är i farten.

Någon hade undersökt scoren för de 220 spelare som haft oturen att bli lottade med Na sedan 2012 och kommit fram till att den var i genomsnitt 0,4 slag högre per rond!

* * *

Vet ni vilket som är världens längsta golfhål på en reguljär bana? Rätt svar är ett par 7-hål på Gunsan Country Club i Sydkorea som mäter 1097 yards, nästan en kilometer alltså. Som lök på laxen är det vatten längs hela vänstersidan…

Ytterligare ett par 7-hål finns, på Satsuki GC i Japan. Det mäter ”bara” 870 meter.

Par 6-hål är inte fullt så ovanliga, det finns t ex två i Thailand och ett i England, på Crondon Park. Det är 770 meter långt och har vatten framför green, men det bekymrade inte en man vid namn Karl Woodward, som en gång slog andraslaget över green.

Det ni!

* * *

Slutligen är Bloggen nöjd att spela sin golf mestadels i Sverige och inte i Florida, där man tydligen kan stöta på sådana här små krabater.

http://www.golfwrx.com/287995/huge-alligator-roams-golf-course-goes-viral/

Glad påsk!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *