Högoddsare vinner Masters?

Högtidsvecka väntar för oss golfnördar när Masters drar in i tv-rutorna, t o m i SVT, tillgängligt för alla. Kommer ni förresten ihåg att det fanns en tid när tävlingen inte gick att se över huvud taget här i Sverige? Allt var inte bättre förr…

Det är således hög tid att satsa några surt förvärvade slantar på att tippa vinnaren, vilket inte är helt enkelt med tanke på att nästan alla i startfältet har kapaciteten.

Det engelska golfmagasinet Golf World gör inför varje Major-tävling en rätt kul nedräkning, där man utesluter den ene efter den andre med statistik som vägledning, och till slut kom man fram till en septett tänkbara vinnare: Jason Day, Billy Horschel, Hunter Mahan, Rory McIlroy, Justin Rose, Adam Scott och Bubba Watson.

Man konstaterar att spelar McIlroy på topp så vinner han, men skribentens känsla är att han inte kommer att göra det. Vilket lämnar dörren öppen för Rose, som har alla attribut en Masters-vinnare behöver. Och så är han engelsman förstås…

Henrik Stenson då? Nä, han försvinner på ett tidigare stadium i nedräkningen för att de sju senaste förstagångsvinnarna av en Major-titel på Augusta har varit 33 år eller yngre. Stenson är 38 och av samma skäl försvinner Brandt Snedeker och Matt Kuchar ur handlingen.

Jonas Blixt? Värmlänningen blev tvåa i fjol, men det har bara hänt sju gånger i historien att en tvåa vinner året därpå. Av samma skäl försvinner Stensons favorit Jordan Spieth.

Bloggen tänker emellertid gå emot statistiken och lägga en slant på Spieth, som måste lärt sig mycket i fjol och som puttar gudomligt, vilket även vi som inte varit där vet är så viktigt.

Han lägger också in en peng på en riktig högoddsare: Brooks Koepka. Relativt ny amerikan som slår långt så det räcker och blir över och verkar iskall när det drar ihop sig – som i Turkiet i fjol och i Phoenix i år. Se upp!

För att komma in i rätta stämningen kan det vara läge att kolla den här länken med fantastiska Masters-ögonblick:

http://golf.swingbyswing.com/post/115690092844/the-greatest-masters-shots-augusta-national-is-a?utm_content=907&utm_campaign=This_Might_Be_the_Greatest_Nike_Golf_Ad_Ever_%7C_Tiger_Announces_Masters_Return_%7C_More&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=link-9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *