Testdagen ett vårtecken

IMG_0521

Fortfarande ingen skön värme att lira golf i, men vårtecknen haglar ändå tätt – som den årliga testdagen i Tylösand (bilden ovan). Några av de större leverantörerna lät folk testa de senaste klubborna och det både dreglades och gjordes säkert ett antal beställningar.

Mycket folk var på plats i alla fall och arrangörerna var nöjda. Tylösand är en pålitlig plats för dessa övningar.

* * *

Sedan är det en annan sak att många säkert hade varit mer betjänta av att investera pengarna i en bättre sving än nya klubbor…

Här är ett klipp med några minst sagt udda – och faktiskt en del rätt justa – svingar, men flertalet har klarat sig rätt bra ändå.  Bloggens favorit i samlingen är Jim Thorpe. Kolla in avslutningen!

http://golf.swingbyswing.com/post/58928940980/strangest-golf-swings-of-all-time?utm_content=910&utm_campaign=10_Strangest_Golf_Swings_of_All_Time_%7C_Spieths_Putting_Drill._Shh…_Its_a_Secret.&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=link-3

* * *

Asiaterna dominerar på LPGA-touren och se upp – nu stormar de fram på bred front på herrsidan också! Förra veckan var Hao-tong Li på vippen att bli den förste kinesen att vinna en Europatourtävling på hemmaplan. Han var med i segerstriden i helgen i Shanghai också, men den historiska första titeln knep i stället Ashun Wu.

På lägre tournivå har det varit Halmstadintressen på Challenge Tour i Madrid, men det blev ingen succé.

Fredrik Andersson Hed (75–74) missade cuten med sex slag och Jesper Billing (68–75) med ett. Efter fina 67–69 klarade Jacob Glennemo cuten galant, men hade sedan 73 innan han blev diskad under slutronden och blev då också utan prispengar.

* * *

Och så har Marcus Svensson, Halmstad GK, blivit uttagen i det svenska laget till lag-VM i Nagoya, Japan, i juni. Ingen större skräll förstås eftersom han tillhör junioreliten i landet. Det vore det däremot om han kommer med i EM-laget för seniorer som skall upp till bevis i Tylösand i juli.

Men chansen finns och vi är många som håller tummarna!

P1030069

Mot EM på hemmabanan?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *