Hole-in-one i massor

Att sänka ett relativt långt slag är kul, en krydda som kan vända en annars taskig rond och få mungiporna att peka norrut.

Härom dagen slog blixten ner från klar himmel (nåja, det regnade förstås i vanlig ordning) när Bloggen lyckades sänka en lobbwedge från sisådär 20 meter och rädda par efter tre hack. Ingen i fyrbollen, upptagna av egna bekymmer, såg bollen gå i hål men i hål låg den.

Den mest sensationella var att slaget i sig var perfekt träffat. Det normala är annars att fyra av tio slag toppas, fyra av tio duffas och resterande två halvträffas.

Bloggen fick ju sent omsider även uppleva lyckan av en hole-in-one för snart ett och ett halvt år sedan men har inte varit nära en upprepning sedan dess.

Annars är det ju inte direkt ovanligt med HIO. I Storbritannien registrerades i fjol inte mindre än 2.400 sådana i klubbtävlingar. Det är ju enormt.

Today´s Golfer har plockat ut ett antal exklusiva som Bloggen gärna vill återge:

Andrew Walker från Rotherham hade aldrig gjort HIO när han plötsligt gjorde tre på 15 dagar, varav två på ett 230 meter långt par 4-hål!

Scratchspelaren Chris Smith och en man vid namn Pat Smart slog till med två under samma rond, vilket heller inte är särskilt vanligt.

Det är det heller inte att slå bollen rakt i hål på Englands längsta korthål, det fjärde på Stowmarket, knappt 230 meter långt, men David Munro lyckades.

Under 2014 slogs också ett 43 år gammalt rekord när Peter Vickerman gjorde HIO på ett 370 meter långt hål på Littlestone GC i södra England. Det gamla längdrekordet var 350 meter.

En annan udda händelse var när tvillingarna Stephen och Mark Wiggins slog till inom knappt en månad, och slutligen berättas om Guy Royson, som gjort sitt 15:e HIO sedan 1972, samtliga på hemmabanan Melton.

* * *

Den här veckan är det en högtidsstund framför tv:n när TPC avgörs på Sawgrass med hela världseliten på plats. Kul bana där det alltid händer mycket.

På lägre nivå hålls tummar för våra lokala förmågor och det har börjat bra för några. Fredrik Andersson Hed ligger tvåa efter 67 slag och Jacob Glennemo nia efter 69 på Challenge Tour-tävlingen i Turket, och i en LET Access Tour-tävling i Tyskland leder rentav den tidigare HGK-spelaren Linda Henriksson efter en grann 68:a.

Intressant fortsättning följer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *