Fenomenalt, Julia!

P1030420_redigerad-1

Vad månde bliva, Julia?

Midsommaren till trots har det varit en ovanligt diger tävlingshelg med massor av lokala framgångar på olika nivåer.

Först och främst förstås Julia Engströms fenomenala seger på Dundonald i Skottland, en bedrift som faktiskt är svår att greppa. Man blev helt tagen på sängen liksom när nyheten poppade upp.

Att, som Julia gjorde, sopa hem ett anrikt seniormästerskap vid 15 års ålder får man gå tillbaka till Gunnar Carlanders glansdagar för att finna en motsvarighet till – utan alla jämförelser i övrigt. Att hon är den yngsta segrarinnan på 123 år säger det mesta.

Nu blir det spel i ett antal Major-tävlingar och en bra grund kan då läggas inför en spännande proffskarriär så småningom. Julia har ju redan känt på hur det är att spela en Europatourtävling och nu får hon chansen att se och lära på banor av annan karaktär.

Det är bara att hoppas att den uppmärksamhet det automatiskt kommer att föra med sig, och alla kringgrejer hon måste stå ut med, inte tar död på den spelglädje som är hennes främsta drivkraft.

I skuggan av Julias triumf hamnade då Alexander Hjalmarssons fina spel 15 mil därifrån, på Craigielaw, där VM för enarmade spelare avgjordes.

Alexander vann kvalet över 36 hål, och kan därmed titulera sig inofficiell världsmästare i slagspel, inledde matchspelet med två segrar, men räckte den här gången inte ända fram utan förlorade i semifinalen. Stark insats ändå.

Och i Frankrike nådde Jacob Glennemo från HGK sin bästa placering någonsin på Challenge Tour när han blev sjua, samt ej att förglömma Per Längfors niondeplats på Nordea Tour i Norge.

Det går rätt bra nu för Halmstadspelarna och om några veckor skall Ringenäs GK försöka försvara sin lag-SM-titel i Barsebäck. Med Julia Engström i laget…

***

Till slut några ord om Henrik Stenson som äntligen fick till det igen. Vi var nog rätt många som befarade det värsta när hans ledning under slutvarvet var uppäten av Darren Fichardt, men till skillnad från en del tillfällen tidigare, kom vår svenske världsstjärna tillbaka och darrade inte med puttern.

Men det är fortfarande det långa spelet som är Stensons styrka, bevisat på önskebanan Gut Lärchenhof, där han hade fenomenala 84 procent fairwayträffar från tee (mestadels visserligen med sin pålitliga spoon) och 86 procent greenträffar på rätt antal slag. Det var ingen annan i närheten av.

Bloggen delar dock krönikören på golf.se:s åsikt att han måste sänka fler puttar från mellandistans – som Spieth och Day – om han tänker sig att bryta den onda Major-trenden.

Men vi tvivlare har i alla fall fått upp hoppet igen inför British Open på Troon. Förhoppningsvis Stenson själv också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *