Fyra hits vore nåt

…fortsättning från förra inläggets lista.

Här kommer lördagens fyra sista artister. Intressant att det bara är solo-sångare som gör upp i helgen, och inga grupper, band eller duetter. Lite mer rättvist, på nåt skumt sätt.

 

Alvaro Estrella

5. Alvaro Estrella – Bedroom

Årets Anton Ewald. Anton ska i och för sig vara med, så Alvaro får väl behålla sitt namn. Men likheterna är flera. De har båda varit bakgrundsdansare och -sångare som nu tar ett kliv fram och ställer sig i rampljuset själva. Även låtarna verkar påminna om varandra, med catchy refränger och bra drag. Och med tanke på Alvaros historia lär det bli rätt cool koreografi också, som för Anton i fjol. Alvaro erkänner till och med att han tänker bjuda på 100 % show – men att kategorin ”Udda” står på 0 %. Hur som helst så känns det som att de kommer att jämföras flera gånger i vår. Och så länge båda två levererar häftiga låtar så får de gärna gå vidare.

 

Ellen Benediktson

6. Ellen Benediktson – Song bird

Concours Eurovision de la chanson – det är vad Eurovision Song Contest heter på franska. Och det var så hon kom in i det hela. I Malmö förra året agerade hon standin för Frankrikes artist under alla förberedelser och rep. Detta imponerade så mycket på Christer Björkman att han ringde upp henne efteråt och helt plöstligt hade hon jobb i februari. Hon lovar en lugn låt, men kraftfull. Så kan man sammanfatta förra årets franska bidrag, men i år lär det bli på engelska, Titeln är åtminstone på det språket, men man vet aldrig. Fast troligen så gör man det. Ou?

 

Sylvester Schlegel

7. Sylvester Schlegel – Bygdens son

Han har faktiskt vunnit Melodifestivalen, visste ni det? Då spelade han trummor med The Ark, men nu ska han klara sig själv. Han ska ”sammanfatta sitt liv från barndom till idag på tre minuter” säger han. Lycka till med det. Hans musik påminner om Mado Diaos Fröding-skiva och låter lite indie – men han kommer alltså från ett band som turnerat världen runt och tog Europa med storm. Eller, som levererade i ESC. Eller, gick sådär. Eller, gick inte alls. Men lycka till i år! Tror dock det blir rätt svårt att bli en av de fyra bästa i det här startfältet.

 

Helena Paparizou

8. Helena Paparizou – Survivor

Åh, som jag har längtat efter att se henne i den svenska tävlingen. Redan under Antique-tiden gillade jag henne, och både deras ”Die for you” (som borde ha vunnit ESC 2001) och hennes egen vinnare ”My number one” är fantastiska låtar. Men vad har hon gjort sedan dess? Har hon blivit bättre? Stannat kvar? Jag hoppas i alla fall att hon är tillbaka i gammal stil, fast på ett modernt sätt, och jag skulle jättegärna se henne vinna. Går hon vidare till ESC så har vi dessutom 12 säkra poäng från Grekland, eftersom Cypern inte är med i år. Men som jag har sagt tidigare – ju högre förväntningar man har, desto större är risken att bli besviken. Så jag borde gå in med inställningen att detta blir jättedåligt – så kommer jag bara att bli positivt överraskad 🙂

/ Johan Hammerby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *