Tramsa inte bort det här

Anders och Nour
Programledarna Anders Jansson och Nour El-Refai. Bild: Leif R Jansson/TT

En rolig sak att göra så här innan tävlingen har börjat är att spekulera i hur det kommer att bli. Låtarna, artisterna, showen – och programledarna. Och det är det som det handlar om idag.

Anders Jansson har tillsammans med Johan Wester visat att han är en av Sveriges bästa komiker någonsin. Det finns otaliga HippHipp-sketcher som jag kommer att skratta åt resten av livet. Även i spontana roligheter, i exempelvis Intresseklubben, klarar han sig fint.

Men det finns mycket onödigt flams där också. Det visade han bland annat på Fotbollsgalan i höstas. Under Anders Svensson-gate (som inte var Anders fel, utan Fotbollförbundet som klantade till sig rejält) var det Anders (Jansson) som skulle dela ut bilen. Det gick inte att fatta om det var på riktigt eller inte, bland annat för Janssons agerande.

 

Nour El-Refai är rolig och smart, och hon har varit med i Melodifestivalen förut, 2008. Men då hade hon en väldigt otacksam roll som backstage-intervjuare som aldrig kom till sin rätt. Förhoppningsvis har hon fått vara med mer i det stora manusarbetet den här gången.

 

Tolka mig rätt. Man får jättegärna, och bör, skämta om tävlingen och artisterna. Calle Norlén och Edward af Silléns sketcher och texter bevisar detta år från år. Men det är skillnad på detta och bara bara tramsig. Men förhoppningsvis är Nour och Anders såpass proffsiga att de kan hålla sig på rätt sida av den linjen. Och i så fall kan vi förhoppningsvis få nya klassiker som vi vill kolla upp på YouTube i många år framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *