Dokusåpor levererar även dans och kör

Det är inte bara flera av artisterna som har bakgrund i allehanda talangshower och dokusåpor. Detsamma gäller även för årets ”husensemble”.

Melodifestivalen har en grupp fasta dansare och körare som alla artister kan använda, utöver sina egna. I år är det nya personer i den fasta ensemblen jämfört med tidigare.

Dansare och kör har en liten otacksam uppgift. Är de för bra så tar de fokus från artisten, vilket inte är meningen. Men gör de inte ett bra jobb så märks det direkt. De ska alltså vara proffsiga och bra, men inte stå ut. Om inte det är en del av numret. En tuff uppgift som i år ska skötas av fyra personer – Simon, Matilda, Carin och Patrik.

Sångarna har de dokusåpa-flitiga tittarna sett tidigare.Simon Lingmerth har varit med i Idol 2010 (gick inte vidare till fredagsfinalerna) och Matilda Lindell var med i treans True Talent, med Tommy Körberg som coach.

Dansaren Carin Mårtensson har jobbat med The Voice. Patrik Riber har jobbat mer med musikaler, men har även turnerat med Ladies Night.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *