Jag vill inte höra låtarna

Ikväll klockan kvart i nio har SVT en webbsändning inför genrepen. Dessa kan man gå på om man har biljett, och därmed både höra låtarna och se det tänkta framträdandet.

Jag är lite kluven till detta. Inte till att man kan gå dit. Alla människor är olika, och jag förstår absolut att man vill få något tillfälle att se detta live. Det är säkert skitcoolt. Det jag pratar om är att jag personligen ofta inte vill höra låtarna innan det är dags, så att säga.

En tjusning med Melodifestivalen har alltid varit att se och höra låtarna med tillhörande show första gången när det väl är dags. Allt schablam på en gång. Inte när de känner sig osäkra på repet, eller lyssna på en studioinspelad version utan uppträdande, lus, dans och publik.

I Eurovision har det varit annorlunda. Eftersom länderna har haft tävlingar vid olika tillfället blir det inte samma sak att höra dem först vid semifinalen/finalen. Där gillar jag inför-programmen, så att man kan lyssna in sig om vad Europa tänker. Men hittills har jag alltså ratat Melodifestivalens för-lyssningar.

I år blir det nog dock annorlunda. På lördag släpps låtarna för lyssning, och jag kommer nog inte kunna hejda mig. Dock ska jag hjälpa några kompisar med flytt på dagen, så det kan hända att jag missar det släppet. I så fall får jag börja med detta nästa vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *