Eldbollar, sex och familjefoton

De som inte är på plats i Malmö arena har under dagen kunnat följa olika liverapporteringar från genrepet, bland annat på vår Mellosajt, hallandsposten.se/mello.

För även om man inte är i lokalen och upplever uppladdningen så finns det så mycket information tillgänglig nu att man nästan kunde tro att man faktiskt var där.

På SVT:s stora sajt om Melodifestivalen har de något som de kallar för en ”Bidragsbibel” för varje låt, där allting gås igenom, förutom att man inte får höra ljudklipp. Man kan läsa låttexten, se vilken rekvisita som ska användas, vilken typ av effekter och pyroteknik som ska ljuda över arean, varifrån inspirationen till numret kommer.

Detta tillsammans med dagens rapporteringar gör att man kan ana vartåt det barkar.

Här kommer en liten sammanfattning om några av artisterna.

 

Till exempel kan vi lugna de som trodde att Alvaro Estrellas låt ”Bedroom” bara handlar om tips på hur man inreder, vilka lakan som är inne eller vilka tider som är mest hälsosamt att sova på. Den handlar inte om det. Den handlar om sex. Big chock! Såpass mycket sex att de inte ens hinner till sovrummet innan det är klart. Så kan det gå. Ska bli kul att se hur detta gestaltas på scen.

 

Ordet alla använder om Yohios bidrag är ”eldboll”. Även Harry Potter-blixtar används som beskrivning. De som hört låten gillar den bättre än förra årets. Vad det nu innebär.

Yohio rök

Det är Yohio, nånstans där i röken. Bild: Henrik Montgomery/TT

 

Mahan Moin får sämre kritik efter sitt framträdande än efter att bara har hört en inspelad version.

Mahan

Det verkar bli en snygg show i alla fall när Mahan uppträder. Bild: Henrik Montgomery/TT

 

Linus Svenning funkade inte alls på repet. Nervös och tappade text. Visst, det är en sak att få hundratusentals views på YouTube, en annan att stå i en arena och sjunga. Och nu var det bara journalister och tekniker som tittade på. Hur ska det gå på lördag med både fullsatta läktare och ett par miljoner tv-tittare? Han sjunger om sin döda bror och har bilder på familjen i bakgrunden. Blir det tillräckligt mycket känslomässighet för att övertyga publiken ifall låten bara är så där? Eller blir det bara too much?

 

Frågan är hur intressant Ellen Beneditksons framträdande kan bli. I bidragsbibeln beskrivs det mest spännande, som man ska hålla ögonen öppna för, vara ”... när skärpan plötsligt byts till oskärpa.. Wow.

 

Och bara för att jag har dissat schlagern i mellon så blir det en schlagerlåt. Elisa Lindström drar på sig dansbandsskorna och sätter igång Carola-fläkten på högsta läget. Käckt så det förslår.

Elisa

Elisa Lindström uppträder i schlagerfestivalen, inte mellon Bild: Henrik Montgomery/TT

Vissa tror att detta inte kommer att hålla i mellon, men ännu fler är osäkra på Sylvester Schlegel. Han verkar få en tung resa i att bli en av lördagens fyra bäst placerade artister. Eller, vad säger ni om detta nödrim?
Här kommer bygdens son
Med puder å kajal från igår

 

Helena Paparizous nummer beskrivs i SVT:s bidragsbidel som ”stillastående, med mycket koerografi”. Hm, alltså inget Number one-igt då. Mer Die for you. Eller?

/ Johan Hammerby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *