Låtarna har släppts – och de är bra

De som vill kan nu lyssna på en minut av låtarna. Detta på SVT:s sajt.

Här en kort sammanfattning.

Yohio
En typisk Melodifestivalen-låt. Inget av det nya spännande som Yohio bar med sig förra året. Men jag tror att det är en låt som kommer att växa ju mer man lyssnar på den.

Mahan Moin
Vill hon vara orientalisk, hiphopare, mello-sångare, list-artist? Det är mycket på en gång, i en osalig blandning. Mycket yeah, yeah, yeah också. Får hoppas att man får ett bättre helhetsintryck om vad hon vill när man får höra alla tre minuter.

Linus Svenning
Wow, det här låter faktiskt riktigt bra. Stark låt, som kommer att locka både de som gillar den rockiga stilen och de som gillar det sentimentala budskapet. Detta är en bubblare som kommer att samla på sig många fans. Den här kommer vi få se på Friends tror jag.

Elisa Lindström
Den här låten som sjungs av Linda Bengtz… eh, jag menar Pernilla Wahlg… eller… en dansbandssångare, är mer schlager och dansband än vad vi sett på många år. De som gillar den genren kommer att rösta på denna, men jag tror att den stora publiken inte gör det.

Alvaro Estrella
Boom-boom bobo-boom-boom. Boom-boom bobo-boom-boom. Den raden kommer ni att sjunga på i vår. Oavsett om ni vill eller inte. Det går inte att komma undan. Den kommer direkt efter refrängen och sätter sig snabbare än när kingen glider in. Lite svårt att höra vad han sjunger i verserna och refrängen, men förhoppningsvis blir detta bättre till den riktiga tävlingen imorrn.

Ellen Benediktson
Vackert och fint, som man kunde förvänta sig. En fördel den har är att den sticker ut i det här startfältet, som ”den där lugna låten”. Men överlag är den inget märkvärdigt. Jag lyssnade på den för 20 sekunder sedan, och jag kommer inte riktigt ihåg hur den går. Det kommer att bli svårt för Ellen tror jag.

Sylvester Schlegel
Håkan Hellström? Man kan först dra den liknelsen, i sättet låten är uppbyggd, men Sylvester är ingen Håkan. Nej, det är för rörigt. Jag tror inte på det här alls.

Helena Paparizou
Tack! Det var något sådant här jag vill höra. Den har power och en skön känsla. Den hade kunnat vara lite snabbare, men annars låter det väldigt bra. Ser verkligen fram emot att höra denna på lördag i full längd till en bra scenshow.

 

Sammanfattning
Boom boom bobo-boom-boom. Fasen, Alvaros låt sitter fortfarande på hjärnan. Men betyder det att den är bäst? De flesta kommer att minnas denna låt mest, oavsett vad de tycker om den i övrigt. Det ger röster. Överlag så var det flera rätt så bra låtar.

Personligen gillar jag Svenning och Paparizous låtar bäst. Därefter kommer Yohio och Alvaro. Alltså de låtarna jag trodde på från början, fast en annan ordning. Men betyder detta att de också går vidare? Ja, jag tror att dessa fyra slåss om platserna till finalen och andra chansen. Benediktson och Lindström kan sticka upp och ta någon plats, men Moin och Schlegel borde packa sina väskor redan på lördag eftermiddag så går det snabbt att ta sig hem efter programmet.

 

/ Johan Hammerby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *