Alla barn valde bra låtar utom Shirley, för den var dölig

Min rubrik var också rätt dölig. Btw, det var alldeles för länge sedan man hörde en Alla-barnen-vits. Med visst rätt, kanske…

Att se vilka introlåtar som används av artisterna är rätt intressant. Så även denna vecka ska vi nu gå igenom hur artisterna och grupperna vill framstå på lördag, eller vilken stämning de vill skapa.

Outtrigger:
Heart Shaped Box – Nirvana
Kvällen börjar med lite grunge. Den kan nog vara rätt mäktig som intromusik, och en liten uppvärmning för de hårdare toner som kommer när Outtrigger drar igång. Känns som ett smart val. Det är klass på Nirvanas låtar, så många kommer nog ha en bra känsla inför kvällens första nummer.

EKO:
Falling (från ca 2:50 min in i låten) – Haim
Haim är ett indierockband från Los Angeles. Även om de är ett allmänt poprock-band så kan kan man ana en del etno i den här låten, och framförallt den del av låten som de har valt. Den sätter tonen för den norrländska eko-etno-musiken som komma skall. Känns också som ett bra val.

Oscar Zia:
Kings & Queens – Urban Cone
En skön låt som går i halvlugnt tempo, men ändå en poplåt. Verkar ungefär så som Oscar Zias. Man kommer ha med sig en härlig känsla till förintervjun och hans låt, så man är absolut i rätt stämning. Hittills rätt så bra låtval av artisterna. Hoppas att det inte slutar i och med nästa låt…

Shirley Clamp:
The Fox (What Does The Fox Say?) – Ylvis
Men snälla, nej! Nej! Jag vet inte om man har fått se vilka låtar andra artister har valt, men även förra veckan spelades denna som introlåt, då till Pink Pistols. Det är kanske inte Shirleys fel att andra har den, men om man fick byta så borde hon göra det så att inte samma sång spelas en gång till. Det verkar bara som brist på fantasi. Detta är en oseriös låt, så om det är det man vill utstråla så är det rätt låtval. Men jag tror inte Shirley vill det. Hon verkar vilja ha en glad introlåt som folk kan sjunga med i, men det blir bara löjligt. Du kan bättre än så här, Shirley!

State Of Drama:
Gasoline – Audioslave
En typisk 00-talsrocklåt. State of Drama är rockiga, men inte så hårda som man först kan tro. Därför är denna et trätt hyfsat låtval. Det känns som att SoA:s låt är lite annorlunda än denna, men det blir som förra året – de kommer in och överraskar positivt. För man vill ju inte att introlåten ska vara bättre än den riktiga.

CajsaStina Åkerström:
Wild World – Cat Stevens
CaisaStina överraskar positivt. Denna låt är oerhört skön, och man rycks lätt med. Om detta är en föraning om vad CaisaStina ska bjuda på så är det väldigt roligt. Men risken är att om man precis har hört en sådan bra låt, som många av Cat Stevens låtar är, så kan man snabbt bli besviken om nästa låt är tråkigare. Så, CaisaStina, om du bjuder på ett sådant här skönt framträdande så kommer nog detta bli bra.

Ace Wilder:
Hollaback Girl – Gwen Stefani
Cheerleaders och bananer. Under sina hits-år var Gwen Stafani en slags Lady Gaga light, redan innan Gaga hade inlett sin karriär och förändrat populärkulturen och dess stil. Är Ace det också? Nej, hon är lite hårdare och modernare, men ändå lite gåtfull. Många har spekulerat i vad Hollaback Girl egentligen betyder, och Gwen vill inte berätta det. Men förhoppningsvis ska inte detsamma hända med Ace Wilders låt. Men visst, det kan kanske vara en bra idé att att vara trallvänlig och mystisk. Det har fungerat förut.

Dr. Alban och Jessica Folcker:
I Like To Move It, Move It – Reel 2 Real
Detta är en låt som lätt sätter sig på hjärnan och som många tycker är både bra och rolig. Förhoppningen för Doktorn och Jessicas är nog att detsamma ska gälla för deras låt. Men många förknippar ”I like to move it, move it” med filmen ”Madagaskar”, och risken är att lördagens sista nummer också kan få stämpel som en skrattretande komedi.

 

Sammanfattning
Jag tycker överlag att de flesta har valt bra låtar, så när som på Shirley Clamp. Dr. Alban och Jessica kommer undan den här gången, men bara för att de troligtvis inte tar sitt framträdande på lika stort allvar som Shirley gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *