Rockkrig och balladkrig på lördag

Då har den här veckans låtar släppts i kortformat. Här är årets sista åtta bidrag som ska slåss om era röster.

Gillar ni rock och/eller ballader? Då är detta deltävlingen för er.

 

1. Alcazar – Blame It On The Disco
Stay the night 2.0. Eller, första raden i refrängen är inte ens en uppdatering. Det är exakt samma. Men folk har kanske glömt den? Den sätter sig nog hos folk, fast det kan ta ett tag. Alcazar är tippade att gå direkt till final, men det brukar de vara och hamnar ändå i Andra chansen. Men i kvällens startfält så borde den ha en bra möjlighet till direktkvalificering.

 

WEB_INRIKES

2. I.D.A – Fight Me If You Dare
En rocklåt som det inte är nåt direkt fel på – men heller inte nåt direkt bra. Den är lätt att lyssna på, men ger inte så mycket. Troligtvis för mesig för de som gillar rock, för rockig för de som inte gör det. De hade behövt bestämma sig. Nu blir det enåt som påminner om Evanescense, men inte är lika bra.

3. Janet Leon – Hollow
En rätt bra och kraftfull ballad. Det är ingen Sanna Nielsen, men många kommer nog att jämföra dem. I år vet fler vem Janet är, och det är väldigt viktigt. Det är därför så många artister återkommer redan året efter att de inte gör så bra ifrån sig i tävlingen. Jag känner att den här kommer att smyga sig fram som en bubblare. Svenska folket verkar gilla ballader i år, och om denna skickas till Friends blir de en väldigt cool fight mellan Janet, Sanna och Ellen. Och om de snor röster från varandra så kan fältet lämnas öppet för att sno vinsten från Sanna.

 

WEB_INRIKES
4. Ammotrack – Raise Your Hands
Intressant av Christer Björkman att ha med två rmetallåtar i samma deltävling. Ja, jag vet att detta är en annan typ av metal än I.D.A, men det kommer de flesta tittare inte bry sig om. Men denna låt är bättre och komme locka fler rockers att rösta. Men den har en för svag refräng som man inte nynnar med i, och eftersom rösterna kommer spridas mellan denna och låt 2 så finns faktiskt en risk att det går sämre för den här än vad den förtjänar.

5. Josef Johansson – Hela natten
Ytterligare en Eric Saade/Anton Ewald/Alvaro Estrella/Oscar Zia. Fast lugnare. Inget fel på dessa, men på ”Hela natten” kan jag hitta en hel del fel (oh, trippelrim!). Den är för tråkig, intetsägande och menlös. Men plockar troligtvis ändå hem en hel del röster. Men hos mig kommer telefonen ligga kall.

6. Linda Bengtzing – Ta mig

Oj, Linda Bengtzing har faktiskt utvecklats! Den är inte alls så glättig som hennes tidigare Mello-låtar jag varit. Mer fart och lite coolare. Men inte nån vinnare. Det finns mycket bra i den här, men det räcker inte hela vägen fram. Men hatten av för att hon vågar nånting nytt. Det kommer hon att tjäna på, och jag kan tänka mig att hon får en topp fem-placering på lördag.

7. Ellinore Holmer – En himmelsk sång
Dags för nästa ballad. Den här är fin, det får man ge den. Men… jag vet inte. Man kan inte bara ha en fin låt, den måste ge något mer, men ”En himmelsk sång” ger inte det. Det är kvällens lugnaste låt, så det kommer den nog få en del röster på. Den tävlar framförallt mot Josef, men även Janet. Jag tror nog att Ellinore skulle kunna ta Josef, men det blir nog Janet som drar längsta strået från balladfansen.

8. Anton Ewald – Natural

Nej, Anton, det hjälper inte att du tar dig i skrevet. Det tar inte bort fokuset från att den här låten är mycket sämre än ”Begging”. Lite mespop, lite house, lite dans. Nej, det här var inte så bra. Men han har många fans, och den här låten sticker ut från rock- och ballad-träsket, så den kan mycket väl ta sig vidare. Och kommer förmodligen göra det.

 

Sammanfattning
Hm, det här blir inte lätt. Det är en svårtippad omgång utan någon självklar vinnare. Jag får nog trots allt säga att mina favoriter här är Alcazar och Janet Leon, och överraskande nog faktiskt Linda Bentzing. Ska man däremot tippa på hur det går så blir det riktigt knepigt. Risken finns att I.D.A slåss mot Ammotrack och balladtrion mot varandra, och därför dödar varandra, så att säga. Då återstår de tre jag nämnde, samt Anton. Och det kan mycket väl bli dessa fyra som får fortsätta resan efter Örnsköldsvik. Men räkna aldrig helt bort rockarna. Ammotrack tar nog den femte gå-vidare-under-kvällen-platsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *