Reglerna ändras – men vad hjälper det?

Redan i morgondagens tävling gör Melodifestivalen om reglerna och lägger till att man inte får betala för att köpa röster. Det känns lite som att skriva in i lagboken att det inte är tillåtet att begå brott.

Problemet är inte vad som har stått i reglerna, utan att detta har förekommit, och kommer fortsätta förekomma. För jag tvivlar på att SVT kan ha sådan koll så att de vet exakt varifrån varje röst kommer.

Men vad ska de göra om de upptäcker någon i efterhand? Kommer de byta vinnare då? Och om det är någon som inte vinner, vad händer då? Ska den personen/gruppen inte få uppträda mer?

Lördagens tävling kommer bli oviss och spännande, men många kommer att ifrågasätta resultatet vad det än blir. Synd. För jag tror ändå att i slutändan vinner den låt som svenska folket vill ha. Men nu kommer folk diskutera äktheten i besluten istället för om den bästa låten vann, och det blir synd för de som tar sig vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *