Programledarna vill nog bara att pinan ska ta slut

WEB_INRIKES

Bild: TT
Efter en av de jobbigaste veckorna för Melodifestivalens arrangörer så var det dags för Andra chansen – och det gick inte mycket bättre där.
En riktigt pinsam röstningsskandal gjorde det oerhört viktigt för SVT att lördagens tävling skulle gå bra. Det gjorde den inte.
Tekniska problem kan drabba vilket program som helst. Men att det är just den här veckan var riktigt jobbigt att se. JEM presenterades som den första att gå vidare, när de inte alls skulle vara med. Martin Stenmarck visades vara klar redan innan programledarna sagt något.
Nour försökte rädda situationen två gånger genom att dra ”som flickan sa”-skämt, men lyckades sådär.
Som vanligt var gästartisten bra, men att Emelie de Forrest tvingades ha nyckelharpa i stället för flöjt, eftersom de brände alla sådana i första avsnittet var bara konstigt.
Anders tog in sin karaktär Tiffany Persson för första gången i år. Det borde han ha gjort tidigare, för nu känns det nästan för sent.
Jag kan tänka mig att Nour och Anders verkligen såg fram emot att få leda mellon, men vecka för vecka har det nog blivit så att de bara önskar att allt ska ta slut så fort det går.
Tävlingsresultatet kommer för alltid att ifrågasättas efter den här veckan, men jag tror att det nog kan stämma med vad folket tycker. Även om jag till hälften inte håller med.
Jag blev förvånad att JEM åkte ut redan i första omgången, och även att Linus Svenning gick hela vägen.
Tyvärr ställdes kvällens två bästa låtar, med Outtrigger och Helena Paparizou, i duell mot varandra. Därför kunde bara en gå vidare, och Helena hade en större fanbase.
Så det blev alltså första veckans deltagare som gick vidare. Det hade man kunna känna redan då faktiskt.

Trots att varken Outtrigger eller JEM är med så kommer nästa veckas final kommer bli riktigt grym. Det finns faktiskt många låtar som jag kan tänka mig representera Sverige i Köpenhamn.
I mitt tycke borde det stå mellan Helena, Alcazar och Sanna. Men även om det blir Oscar Zia, Anton Ewald, Yohio, Panetoz och även Ace Wilder så behöver Sverige inte skämmas. Linus och Ellen? Nja. Helst inte dem.
Kul också att det blir två svenskspråkiga låtar. Då behöver ingen av dem få sympatiröster från dem som vill höra svenska. Det blir inte heller som förra året när endast en kvinnlig artist fanns i finalen. Där är det nästan helt jämnt.
Men vad gäller showen så känns det lite som att programledarna kan göra vad som helst i finalen. Det kommer inte hjälpa. De vill nog få det överstökat, och sedan har Christer Björkmans haverikommission mycket att stå i till nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *