Klockren Youtube-parodi om Melodifestivalen

Jag älskar parodier. När man gör sådana låtar ska de vara smarta, fyndiga, roliga och passa bra in i både melodi och text med den som parodieras, och helst lite om personen i sig. Mina absoluta favoriter är Key of Awesome-gänget, på YouTube-kanalen Barely Political. De gör ofta egna versioner av kända musikvideor och lyckas nästan alltid oerhört bra.

Jag har saknat något sådan svenskt. Nu har jag sett en video som lyckas väldigt bra. Den är en parodi på de låtar som är med i finalen på lördag, och programmet i sig.

 

(Om Youtube-fönstret blir litet kan du trycka upp det på helskärm för att se bättre)

Det är så mycket som är bra. Parodin på namnen (som att de har mixat ihop Anton Ewald och Oscar Zias namn), låttexterna som passar bra in i artisterna och bidragen. Dessutom finns det två nummer att ringa och rösta på. Ett för vanligt folk och ett för robotar.

 

Tyvärr får vi inte höra de två sista låtarna, Linus Svängig med ”Broddar” och Hellas Psarousouppa med ”Serverar”, troligtvis eftersom de var de sista låtarna att bli klara, och de som gjort videon inte har hunnit göra dem.

Men, hatten av till Daniel Norberg – det här har du gjort grymt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *