Vinnarkoll: Ellen?

Vi fortsätter att se hur artisterna kommer att stå sig på lördag. Här kommer Ellen.

WEB_INRIKES

Sångfåglar får se upp, här kommer en kork! Bild: TT

 

Hon var årets första skräll när hon tog sig direkt till final. Hennes ballad stack ut i startfältet, och i viss mån även på Friends.

Fördelar:
Den enda typen av den här sortens ballad i finalen. Hennes lugna låt och starka röst är en stark kombination.
Nackdelar:
För lugn? Svenska folket brukar inte skicka ballader, även ifall de är riktigt bra. Det har bland andra Sanna Nielsen och Cecilia Wennersten bittert fått erfara.
Kan låten vinna?
Jadå, det kan den. Just för att den sticker ut så mycket så finns det många som kommer att rösta på den. Bara det att den gick direkt till final bevisar detta.
Bör låten vinna?
Nej. Den är rätt menlös. Men den kommer att sticka ut även i Europa, kanske med undantag från de fransktalande länderna som brukar skicka sådant här.
Kommer låten vinna?
Nej. Balladrösterna kommer att gå till Sanna. De som vill se någon ny artist vinna kommer att dela sina röster mellan Ellen och Linus Svenning, och det drabbar dem båda.
Kuriosa:
På SVT:s sajt kan artisterna beskriva sina låtar i olika kategorier i procent. Ellen har under sektionen ”Humor” satt 20 % på denna låt. Va? Var är det roliga? Är låten alltså lite av ett skämt? Här kommer i stället tips på humor som involverar en fågel. Länk här. Get on with it!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *