Vinnarkoll: Alcazar?

Låt nummer tre på lördag är den här dängan: Blame it on the disco, med Alcazar.

WEB_INRIKES

Hur kom de på den här idén till scenografi? Jag skyller på discon. Bild: TT

I sista deltävlingen klev Alcazar in (eller, de klev inte in, de sänktes ner i en enorm diskokula) och tog sig direkt till final. Många har stora förhoppningar för dem, däribland jag.

 

Fördelar:
De har en stor fanskara, och låten är unik i finalen. Stor show, och det är det många som gillar. Låten är väldigt catchy. Mest underhållning för pengarna.
Nackdelar:
Många hade nog förväntat sig ännu mer av Alcazar. Den kan uppfattas som omodern.
Kan låten vinna?
Det tror jag absolut. Den har många faktorer som gör det, och inte bara i själva låten. Många gillar Alcazat, och tillsammans med Sanna har de den största ”det är deras tur nu-faktorn”, och det kommer många trogna Mello-fans att ta till vara.
Bör låten vinna?
Ja, varför inte? Den kommer att sticka ut även i Eurovision, och de har åtminstone tidigare haft stora framgångar i Europa. Mer show skulle vara roligt även i Köpenhamn!
Kommer låten vinna?
Det kan mycket väl bli så. Jag håller dem som en av flera potentiella vinnare, och då är bland annat den stora fan-skaran en enorm fördel. Och troligtvis kanske till och med den avgörande.
Kuriosa:
”Come along just be who you are
Come out and play with Alcazaaaar!”
Alcazar gillar att sjunga om sig själva. Johan Hammerby tycker att det är roligt. Så troligtvis kommer även Peter Griffin från Family Guy att rösta på dem. Även 2005 sjöng dem om att leva och festa med Alcazar. Så när kommer inbjudan? Jag sitter här och väntar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *