Vinnarkoll: Linus?

Dags för mellons hårdaste mjukis. Linus Svenning har gjort en låt som sin döda bror (eller, det är Fredrik Kempe som har gjort en låt om Linus döda bror).

Bröder

 

Den krånglade sig vildare till finalen via Andra chansen. Förra året kunde man vinna på en sån sak. Blir det samma sak igen?

 

Fördelar:
De som gillar rock har i stort sett bara detta att rösta på. Låten växer också ju längre den går och blir mer och mer kraftfull fram till treminutersmärket. Många berörs av Linus saknad av sin bror. Det kommer att ge sympatiröster. Låten väcker många känslor, som när det visas bilder och filmklipp på de båda bröderna.
Nackdelar:
Filmklippen och bilderna kan också vara en nackdel. Det blir för billiga poänger. Det är väldigt tydligt att han söker sympatiröster. Dessutom är låten i sig väldigt enformig.
Kan låten vinna?
Nej, det tror jag inte. Visst, alla har ju en möjlighet att vinna, och den spelas mycket på Spotify, men jag tror ändå att den i slutändan står sig rätt så slätt. Man tröttnar på den. Den har under resans gång varit illa ute flera gånger, och hade den mött någon annan än Martin Stenmarck i duellen i andra chansen så tror jag inte att den hade gått till final.
Bör låten vinna?
Nej. Vill man ha en ballad så finns det bättre låtar, vill man ha nåt med fart i så finns det också andra bidrag. Vill man ha budskap så kan man rösta på denna, men man kan inte bara utse någon till vinnare för att han saknar sin bror.
Kommer låten vinna?
Nej, det tror jag inte. Han har inte en tillräckligt stor fan-skara som kommer att rösta på honom.
Kuriosa:
Följande bekantskaper har vunnit Melodifestivalen: vänner, främlingar, hjältar, jag själv samt du.

Följande väderfenomen har vunnit: stjärnklar himmel, sol och vår, vita vidder, sommardagar, flera vanliga dagar efter varandra, nattmörker, stjärnor, vindar, vindar som viskar, 1001 nätter.

Familjerelationer är alltså inte lika populära bland vinnare. Aldrig har en vinnarlåt handlat om syskon. Linus hade alltså haft större chans att vinna om han hade sjungit ”Kära höögtryck, kära kära hööö-öögtryck”. Något till nästa år kanske? Varsågod, det tipset bjuder jag på Linus (eller jag menar Fredrik Kempe).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *