SVT skyller på Netflix – what!?

SVT har mycket arbete att göra för att komma på vad som gick fel i år. Tittarsiffrorna för finalen var de sämsta på 2000-talet, och höll sig bara precis över 3 miljoner-strecket.

Produktionen har varit kass, liksom programledarna, skämten och framförallt manuset överlag. För att inte tala om tekniken. Det är mycket som SVT bär ansvar för. Därför är det ju självklart att skylla allt på – Netflix.

Säg det där igen…?

Jo, SVT skyller faktiskt på video-streaming-sajten Netflix, att de snor tittare från SVT, vilket de berättar för Aftonbladet.

Enligt Thomas Hall, nöjeschef på SVT, så är det det nya medielandskapet som gör att färre tittar på programmet. Det har inget med programmet i sig att göra, för de har gjort allt rätt.

Nej. Du har fel.

Det här visar rätt tydligt problemet med årets program. Att skylla ifrån sig istället för att erkänna att”årets upplaga var sämre än förut gör att man inte kommer att komma någonstans. Man kan inte förbättra någonting om man vägrar inse att man har gjort något dåligt.

Även om alla som inte kollade på mellon faktiskt kollade på senaste säsongen av ”House of cards” på Netflix så måste man ändå ställa sig frågan: Varför väljer folk att hoppa över en direktsändning av Sveriges största program för att i stället titta på något som man kan se när man vill?

Det här är pinsamt, SVT.

SVT har problem, och det största är som sagt att de vägrar inse sina brister. Det bådar inte gott inför utvärderingen av fiaskot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *