Siffrorna visar vem som var bäst och sämst

SVT har släppt röstningssiffrorna för mellon nu. Tidigare har man bara vetat i vilken ordning de utslagna bidragen hamnade, men inte de som gått vidare. Det finns några intressanta saker.

Det var ytterst nära att Ace Wilder inte gick direkt till final. Det var bara 861 röster som skilde från att State of Drama skulle ha knipit direktplatsen. Det hade varit intressant. De skulle inte ha haft att göra med slutstriden, så skulle det innebära att Sanna skulle vara helt ohotad? Eller att det skulle bli hårdare kamp mellan flera nummer, i stället för bara två? Det får vi aldrig veta.

Eller, troligtvis får vi det. Sanna Nielsen var överlägsen i sin deltävling med 32 % av den kvällens röstning. Flest antal röster i en delfinal fick dock Yohio i sin.

Sanna fick som vi redan vet flest röster i finalen. Men det var inte endast 5000 rösters skillnad mot Ace, som det snackades om i tidningar i söndags, utan närmare 25000. Sanna fick 307788 röster mot Ace Wilders 283831. Vi visste också att Anton Ewald fick minst antal röster, och nu visar det sig att endast 35208 samtal och sms skickades in för att heja på Natural.

Trots att Outtrigger hade en grym låt så var det nära att de inte ens gick till Andra chansen. De fick endast 856 fler röster än Dr Alban och Jessica Folcker.

Vem var sämst då? Sylvester Schlegel. Minns ni hans låt? Han skrapade bara ihop 5934 röster, 1,44 procent av det programmets telefonsamtal.

 

Siffror är roligt, men jag tycker det är mer intressant med de slutgiltiga poängen. Två ynkliga sådana skilde Sanna och Ace i slutresultatet. Och mer spännande än så kommer det nog dröja innan vi kommer att få se igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *