Albaniens elgitarrer är snabbt bortglömda

Jag kommer att lista de deltagande länderna i årets ESC i den ordning de tävlar i semifinalerna samt finaler. Det land som inleder årets tävling är Albanien.

1. Hersi Matmuja – ”One Night’s Anger” (Albanien)

Versionen här är på albanska, men ska framföras på engelska i den stora finalen.

Landet har två topp-10–placeringar, med en femteplats som bästa resultat 2012. Blir det bättre i år?

 

 

Troligtvis inte. Det återstår i och för sig att se när alla låtar har presenterats, men jag har svårt att se att resten av startfältet är sämre än detta. Det är i och för sig ingen dålig låt, men bra är den inte.

Försöker vara en liten trevlig melodi som vill alla väl, trots titeln. Lite ”coola” elgitarrer och en ballad i upptempo.Den är snabbt bortglömd, men folk kommer ändå att minnas den lite starkare eftersom den inleder tävlingen, och därmed kommer folk att jämföra de andra låtarna med denna. Och det tjänar den nog inte på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *