Omodern mp3 à la Armenien

2. Aram Mp3 – Not Alone (Armenien)

Armenien skickar i år en smäktande ballad.

 

 

Eller vänta nu? Vad hände med den smäktande balladen? Två minuter in i låten tar dubstep över. För att på slutet bli en lugn och stilla låt igen.

Varför? Detta grepp känns bara malplacerat. Ett försök att slänga in nåt som gör låten modern. Men det hade inte behövts. Antingen kunde de kört ballad rakt igenom eller kört en klubblåt med dubstep under alla tre minuter.

Dubstep blev populärt för 3-4 år sedan att lägga in i låtar, och även göra hela arrangemang med bara det. Så det som är tänkt att vara ett modern inslag får snarare en motsatt effekt, och den låter plötsligt ett par år för gammal. Ungefär som artistnamnet på Aram. Visst, under 00-talet var mp3 den viktigaste musikkällan för många, men det är för länge sedan passerat.

Så Aram gör nog bättre att komma tillbaka nästa år under artistnamnet Aram Streaming, så kanske han har en bättre chans. För det finns något där. Om han bara kan bestämma sig för vad för typ av låt han vill ha.

 

 

2 kommentarer om “Omodern mp3 à la Armenien

  1. Med all respekt, men jag tror att du har fel.Och det tror bettingfirmorna också. Armeniens låt är ett skolexempel på den dramatiska modellen. Inledning, point of commitment, point of no return, climax och avtoning. Detta till skillnad från västerländsk musik som utgår från vers, ref, vers, ref, stick, ref…De backar upp låten med riktigt bra grafik, ljus och pyro. En klar vinnare. Absolut. Låtens dynamik och budskap kräver övergång från ballad till high tempo, i detta fall dubstep, som passar klockrent. Du må inte tycka så men jag tror att denna låt vinner eller kommer tvåa. Men jag kan ju ha lika fel som du.

    1. Jag förstår hur du menar. Jag tycker dock att den hade tjänat mer på att bland upp det lugna med det fartfyllda. Just nu är det en lite för lång raksträcka innan det händer något. Det blir för tråkigt innan det blir intressant, i mitt tycke. Men den kommer absolut hamna i topp, det tror jag nog.
      /Johan Hammerby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *