Jojo-landet Estland trivs i Köpenhamn

Måste börja med att be om ursäkt för att jag inte har skrivit här på ett par dagar. Det ska bli bättring, jag lovar.

Som kompensation kommer här lite dansmusik från Baltikum, ett riktigt jojo-land sedan de vann senast.

4. Amazing – Tanja (Estland)

Tanja är född i Ryssland, men har bott i Estland större delen av sitt liv. Nu ska hon svänga om Eurovision med en danshit.

 

 

Inledningen påminner om Dana Internationals vinnarlåt Diva, och sedan kommer det Loreen-vibbar. Musikaliskt alltså, inte som att hon skulle vara en given etta. Sedan blir det lite mer allmän dansmusik.

Estland försöker alltså använda sig av gamla vinnarlåtar för att få till sin andra. Det kan behövas, för det har gått väldigt mycket upp och ner sedan vinsten 2001. Då var det den trallvänliga och glada låten Everybody som segrade i Köpenhamn, men sedan dess har landet varvat två sjätteplatser och en bronsmedalj med att fem år i rad inte ens ta sig till final, och när de väl har gått dit så har de slutat på plats 20 och 24.

Så, Estland brukar vinna i Köpenhamn, så gör de det igen? Tveksamt. Denna typ av dansmusik passar nog många öststatsländer, men jag tror inte att den faller västländerna lika mycket i smaken. Men tillräckligt för att ta sig till final i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *