Ryska tanterna är borta – nu kommer flickorna

Härom året skickade Ryssland gamla tanter. Nu väljer de unga tjejer i stället.

7. Tolmachevy Sisters  – ”Shine” (Ryssland)

Ryssland var sist ut att välja sin låt för årets tävling. Den startar som sjunde låt i första semin.

 

 

Här kommer två tjejer födda -97, som redan har varit artister i många år. Och det är inte bara det faktum att de slår igenom som barn som skapar likheter mellan dessa systrar och Sanna Nielsen.

Sanna ska vara riktigt glad över att hon uppträder före denna. Inledningen är nämligen exakt samma i båda låtarna, och ”Shine” påminner på flera sätt om ”Undo”. Därmed kommer publiken jämföra den ryska låten med den svenska, och det är nog en fördel för Sanna.

Låten handlar om kärlek, men det är lite oklart ifall det är mellan syskon eller mellan man och kvinna (andra former av kärleksförhållande är ju inte okej i Ryssland). Videon visar bilder på systrarna, och man får känslan av att det är mellan dem som de sjunger att den andra är ”my rising sun”, men samtidigt förekommer raden ”maybe one day you’ll be mine”. Texten för övrigt väldigt repetitiv.

Unga människor på scen är alltid populärt, och har funkat bra för många länder. Dessa två tjejer har till exempel vunnit Junior Eurovision Song Contest.
I stora tävlingen kom Ryssland tvåa när de skickade gamla tanter till tävlingen. Går det bättre med två 17-åringar? Jag tvivlar. Den här kommer inte att vinna, men har en bra chans till en hyfsad placering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *