Holländsk countrypop kan bli farlig

Holland/Nederländerna står nu på.

14. The Common Linnets – ”Calm After the Storm” (Holland)

Trea från slutet i första semin.

 

 

Countrypop är det första jag tänker på. Det påminner om Lady Antebellum, First Aid Kit och Cookies ’N’ Beans, och liknande radiohits i den här genren. Det här är nämligen en sådan låt som kan ligga på hitlistorna men ändå vara anonym, så att säga. Lite som Lady A.

De flesta låtarnas problem i första semin är att de är lugna, och därmed går in i varandra på något sätt. Men bland alla dessa så sticker ändå Hollands bidrag ut. Jag tror absolut att den här går till final, och där kan det gå fint också.

Holland har vunnit fyra gånger, men senast var 1975 med den härliga Dinga-A-Dong. Återstår att se om det blir så mycket härligare i år. En bra chans tror jag i alla fall att den har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *