Bara montenegrinska språket sticker ut

Nu blir det svettigt – dags för Montenegro!

15. Sergej Ćetković – ”Moj svijet” (Montenegro)

Näst sista låten i första semifinalen.

 

 

Inte att förväxla med Makedoniens bidrag från 2007, Mojot svet. Båda titlarna betyder dock samma sak, ”min värld”.

Men risken är inte att man blandar ihop Sergejs låt med den från 2007, utan snarare med alla från i år. Eftersom här kommer en, håll i er nu, lugn ballad! Japp, inte heller Montenegro drar igång någon spektakulära scenshow, utan skickar även dem en avskalad fin visa.

Ett plus ska de ha för att de sjunger på montenegrinska. Det gör att låten sticker ut från allt annat som låter likadant i första semin, och det kan de tjäna på.

Montenegro är en väldigt ung nation, och de gjorde sin debut i Eurovision 2007. Men det har aldrig gått bra i tävlingen, och landet har aldrig tagit sig till final. I år skulle de faktiskt förtjäna det, för det är en helt okej låt. Inget som ska vinna, men som sagt, att gå vidare kan den få göra. För den är trots allt fin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *