Israel byter både tempo och språk

Nu är det dags för för en upptempolåt – på hebreiska! Till hälften i alla fall.

2. Mei Finegold – ”Same Heart” (Israel)

Låt nummer två under torsdagens semi.

 

 

Israel gör som de har gjort många gånger förut. Första delen är på engelska, men sedan går sångaren över till hebreiska, för att sedan avsluta på engelska igen. Det skiljer från många av låtarna vi hittills har hört i årets tävling, liksom det faktum att detta är en upptempolåt.

Jag vet inte om det är att denna faktiskt är grym, eller om det bara är att den sticker ut från allt annat, men det här låter bra. Den kommer dock igång lite för sent, och jag hade gärna sett tempoökningen lite tidigare.

Men detta är det bästa Israel har skickat på länge. Landet har tre vinster, bland annat två på raken under 70-talet, men efter Dana Internationals diva-vinnare 1999 har det gått trögt. Men till final borde den kunna gå åtminstone. Och väl där vet man aldrig vad som kan hända. Troligtvis ingen vinst, men en bra placering i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *