”Polska tjejer är bara snygga kroppar…”

Snacka om att årets tävling bjuder på ytterligheter i ämnen…

5. Donatan & Cleo – ”My Słowianie/Slavic girls” (Polen)

Femte låten i årets andra semifinal. Nu blir det avklätt.

 

 

Ungerns låt i årets tävling handlar om misshandel och övergrepp. För Polen handlar det om hur snygga de polska (eller rättare sagt, slaviska) tjejerna är, och att de använder sin skönhet för att få vad de vill ha.

Lyssna på de här textraderna:

We’re Slavic girls, we know how to use our charming beauty
Now shake what your mama gave ya!

Musiken i låten är modern och har ett skönt gung. Hade låten fortsatt vara på polska, som originalet var, så hade man kanske inte ifrågasatt texten (då man inte visste vad det handlade om) men nu när den sjungs på engelska så blir det det väldigt tydligt.

Videon har också ett tydligt tema. Bröst! Många inzoomade urringningar trängs för att visa Europa hur snygga brudar det finns i Polen.

Suck. Visst, jag känner flera snygga polskor, men det här känns så förlegat. Att en modern danslåt från 2014 har så gammaldags textrader är tråkigt.

Första gången Polen var med, 1994, kom landet tvåa, med därefter har det inte gått lika bra. De två senaste åren har man avstått att vara med eftersom fotbolls-EM kostade så mycket att arrangera. I år är man dock tillbaka, och jag tror att det kommer att gå bra. Oavsett vad man tycker om det så vet man att sex säljer, och om de gör en lika avklädd scenshow som videon, så kommer de säkert få många röster. För låten i sig är också rätt bra, så det kommer nog faktiskt gå bra för Polen i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *