Colombiansk-österrikisk dragshow nästa

Nu blir det drag under galoscherna! Som vanligt när Österrike är i farten.

6. Conchita Wurst ”Rise Like a Phoenix” (Österrike)

Sjätte låt i andra semin.

 

 

Conchita Wurst (ja, ett artistnamn och en referens till en korv…) har colombianskt ursprung och är en dragshowartist som är både man och kvinna på samma gång. En slags skäggiga damen. Jag tycker mig se en blandning av Ola Salo och Carola faktiskt.

Österrike är kända för att skicka udda nummer till Eurovision, och det tackar vi för. Det rör om i grytan. Minns exempelvis för två år sedan låten ”Woki mit deim Popo” (skaka på din rumpa) med gruppen Trackshittaz, eller ännu galnare Alf Poisers barnvise-hårdrock ”Weil der Mensch zählt” 2003. Alltså, de är inte bra. Men det är udda.

Där skiljer de sig åt från årets låt, för den är inte dålig. Men jag skulle vilja att den var ännu mer kraftfull. Ännu mer tryck i refrängen, och den skulle kunna vara riktigt bra. Men nu saknas det, och det blir en helt okej låt, varken mer eller mindre.

Österrike har vunnit en gång, på 60-talet, men har slutat sist sju gånger. Jag tror absolut att den här låten kan ta sig till final. Det udda inslaget kommer generera röster, men jag tror inte att vi kommer att besöka ESC i Wien nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *