Finland skulle behöva nånting bättre

Finlands tur att rocka till det.

8. Softenging – ”Something Better” (Finland)

De tävlar precis mitt i andra semifinalen.

 

 

Just nu känns allting i årets tävling som inte är en lugn låt sjungen av en tjej född på 80-talet som något som sticker ut. Och visst, det är en okej låt. Påminner väldigt mycket om The Killers. Men det är nog detta är något annorlunda som gör att man gillar det, mer än att det faktiskt skulle vara bra. I genren sticker den inte ut. nämligen.

Finland har många gånger varit det land man har skrattat åt i Eurovision. Hela nio gånger har man slutat sist, och TRE gånger av dessa har man fått åka hem utan att ha fått ett enda poäng.

Så illa ska det inte behöva gå den här gången. Det är en helt okej låt som borde ta sig vidare till final. Så inga ”nul points” den här gången, men någon topplacering ska nog inte finnarna räkna med. För det behövs det something better.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *