Irländsk cocktail blir för mycket

Dags för mesta mästarna nu!

8. Can-Linn feat. Kasey Smith – ”Heartbeat” (Irland)

Tävlar typ i mitten av andra semin

 

 

Det går verkligen inte att ta miste på att det är Irland som framför den här låten. Det är väldigt typisk irländsk musik som framförs, med fiolerna och riverdance, men till ett modernt temo. Och blandningen blir lite konstig. Man kan inte riverdansa till den här låten, eller? Det ser konstigt ut. De klassiska tonerna skär sig också lite med den moderna showen.

Irland ska inte satsa på en blandning, utan satsa på en sak de gör bra. Så, ingen cocktail – go with the beer!

Låten är rätt så bra, men ingen vinnare. Men lite medryckande trots allt.

Irland är tävlingens mest framgångsrika land, med sju segrar. Men det var länge sedan. 20 år har gått sedan senaste vinsten, och under den tiden har man kommit sist två gånger, och missat finalen ett par gånger med.

Man har på sistone testat väldigt olika genrer. Klassiskt irländskt, modern listmusik, boyband som småflickorna kastar sig över (Jedward) och rent pinsamt trams, som med kalkonen (inte bildligt talat) som sjöng ”Irlande Douze points”.

I år blir det inget pinsamt att skämmas över, men någon åttonde seger blir det troligtvis inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *