Har Pink flyttat till FDJRM?

Plats på scen för – Fyrom!

11. Tijana – ”To the Sky” – (Makedonien)

Startar femma från slutet i andra semin

 

 

I Eurovision kallas landet för FYROM, Former Yugoslavian Republic of Macedonia. Detta på grund av ett oerhört töntigt namnbråk med Grekland om var det ”riktiga” Makedonien lugger. På svenska skulle landet då heta Före detta jugoslaviska republiken Makedonien, FDJRM. Det ligger ju så lätt i munnen, eller hur? Löjligt.

FDJRM har aldrig gjort något bra resultat. En tolfteplats är det bästa de kan skryta med. Men i år kan det bli ändring på det.

Jag gillar låten (om man bortser från kookoo-andet i början). Det påminner om musik från en av mina favoritartister, Pink, så det är positivt. Den känns inte alls som något man brukar höra i Eurovision, och det är positivt. Detta skulle kunna vara en radiohit från Pink eller liknande artist.

YouTube-klippet är från Eurovisions officiella kanal, och jag undrar varför det är så dåligt. Antingen så är ljudet osynkat med filmen, eller så mimar hon, och i så fall gör hon det extremt dåligt. Jag hoppas på det första. För i Europa-finalen måste hon sjunga live.

Jag hoppas att denna går till final, och jag tror att den gör det. Där kan den få en riktigt bra placering, och det är FDJRM värda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *